Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανατιμήσεις και τουρισμός εκτόξευσαν θυγατρική της Goody’s

Η αύξηση της τουριστικής κίνησης και η τροποποίηση της τιμολογιακής πολιτικής, κοινώς ανατιμήσεις, οδήγησαν σε αύξηση κατά 52,69% του τζίρου της Hellenic Catering και σε κέρδη έναντι ζημιών το 2021.

Ανατιμήσεις και τουρισμός εκτόξευσαν θυγατρική της Goody’s

Για τη Hellenic Catering, θυγατρική του ομίλου GOODY’S που αποτελεί υπo-όμιλο του ομίλου VIVARTIA, η περασμένη χρονιά παρά τα προβλήματα που προέκυψαν στην παγκόσμια οικονομία και κατ’ επέκταση στην Ελλάδα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών τόσο στο επίπεδο του τζίρου της όσο και στα συνολικά της αποτελέσματα.

Η άρση των μέτρων καταπολέμησης της πανδημίας από τον Απρίλιο του 2022, η αύξηση της τουριστικής κίνησης και η τροποποίηση της τιμολογιακής πολιτικής, κοινώς ανατιμήσεις, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι έντονα ανοδικές τιμές α' υλών και ενέργειας, οδήγησαν σε αύξηση κατά 52,69% του τζίρου της στα 71,782 εκατ. ευρώ από 47,012 εκατ. ευρώ το 2021.

Παράλληλα, από ζημιές προ και μετά φόρους το 2021 εμφάνισε πέρυσι κέρδη. Τα προ φόρων κέρδη της ξεπέρασαν τα 3,2 εκατ. ευρώ από ζημιές 4,4 εκατ. ευρώ το 2021 και τα καθαρά κέρδη τα 2,5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 4,33 εκατ. ευρώ το 2021. Το προς διανομή μέρισμα ανέρχεται στα 2.131.710 ευρώ (0,84 ευρώ ανά μετοχή), προερχόμενο από τον λογαριασμό αποθεματικού εξ ειδικών αποθεματικών εσόδων συμμετοχών Ν.3697/08, 1.422.449,59 ευρώ και από τον λογαριασμό υπόλοιπου κερδών εις νέον, 709.260,41 ευρώ.

Η εταιρεία που ιδρύθηκε στις 2 Μαΐου του 1980 και οι εγκαταστάσεις της (εργοστάσιο, αποθήκες, λογιστήριο, γραφεία κ.λπ.) βρίσκονται σε ιδιόκτητο ακίνητο στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου Θεσσαλονίκης, προχώρησε πέρυσι σε αντικατάσταση μέρους καθώς και στην προμήθεια νέου μηχανολογικού εξοπλισμού παραγωγής προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες παραγωγής και αποθήκευσης των ειδών της όπως και να διασφαλίσει την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της. Επίσης στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου διανομών, πραγματοποιήθηκε αγορά δύο επιπλέον φορτηγών-ψυγείων αυτοκινήτων. Συνολικά πέρυσι επένδυσε 541 χιλ. ευρώ.

Για την τρέχουσα χρήση η διοίκησή της προσβλέπει σε αύξηση των πωλήσεων και βελτίωση των αποτελεσμάτων, ωστόσο αναγνωρίζει ότι οι προκλήσεις είναι πολλές και σημαντικές, καθώς η εταιρεία λειτουργεί σε ένα ιδιαίτερα ρευστό περιβάλλον.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v