Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Real Consulting: Ετοιμάζει εξαγορά στη ΝΑ Ευρώπη

Δρομολογεί μετάταξη στην Κύρια Αγορά, ενώ η μέχρι τώρα φετινή πορεία επιβεβαιώνει το αρχικό guidance. Ο κύκλος εργασιών, η κερδοφορία, οι επόμενες κινήσεις στην αγορά business software και η διανομή μερίσματος.

Real Consulting: Ετοιμάζει εξαγορά στη ΝΑ Ευρώπη

Την αισιοδοξία της για τις προοπτικές της εταιρείας τόσο για το 2023 όσο και για τα επόμενα χρόνια εξέφρασε η διοίκηση της Real Consulting, στο περιθώριο της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εισηγμένης Διονύση Αθανασάκο:

  • Το 2022 εξελίχθηκε σε μια πολύ ικανοποιητική χρονιά, καθώς η Real Consulting διεύρυνε το χαρτοφυλάκιο των προσφερόμενων λύσεών της, ενίσχυσε το πελατολόγιό της και διεύρυνε τη γεωγραφική της διασπορά. Παράλληλα, ανέλαβε έργα που θα συμβάλουν και στα οικονομικά αποτελέσματα των επόμενων ετών.
  • Η μέχρι τώρα φετινή πορεία επιβεβαιώνει το αρχικό guidance που είχε δώσει η εταιρεία για το σύνολο της χρήσης και αναφερόταν σε αύξηση κύκλου εργασιών κατά 30% και λειτουργικής κερδοφορίας κατά 40%.
  • Μετά τη φετινή εξαγορά της κυπριακής Advanced Management Solutions, η εισηγμένη κινείται προκειμένου να ολοκληρώσει ακόμη μια εξαγορά εταιρείας που έχει παρόμοιο αντικείμενο εργασιών και δραστηριοποιείται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
  • Μετά τη δημοσίευση των εξαμηνιαίων λογιστικών καταστάσεων, θα ξεκινήσει η διαδικασία μετάταξης της Real Consulting από την Εναλλακτική στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου της Αθήνας. «Η εταιρεία βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και οι προοπτικές της είναι ευοίωνες. Οι στόχοι που είχαμε θέσει όταν είχαμε εισέλθει στην Εναλλακτική Αγορά επιβεβαιώθηκαν στην πράξη και επενδύθηκαν σωστά και όπως έπρεπε τα χρήματα που είχαν αντληθεί. Όταν μεταταχθούμε στην Κύρια Αγορά, θα δημοσιοποιήσουμε τους νέους μας στόχους», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.
  • Μετά τη μετάταξη της εταιρείας στην Κύρια Αγορά του ΧΑ, θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο εξαγοράς ελληνικής εταιρείας. Γενικότερα, οι προοπτικές της αγοράς επιχειρηματικού λογισμικού στη χώρα μας είναι πολύ ισχυρές, όχι μόνο λόγω των μεγάλων αλλαγών που έχουν συμβεί σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και γιατί η Ελλάδα έρχεται μετά από μια υπερδεκαετή περίοδο οικονομικής κρίσης και πολύ χαμηλών επενδύσεων στον κλάδο της τεχνολογίας. Στα αξιοσημείωτα συγκαταλέγεται ότι και το Δημόσιο έχει ξεκινήσει να επενδύει σε business software.

H χθεσινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων ψήφισε τη διανομή μερίσματος 0,03 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο θα καταβληθεί στις 21 Σεπτεμβρίου (ημερομηνία αποκοπής 14/9/2023).

Το 2022 η Real Consulting αύξησε τον κύκλο εργασιών της από 21,85 σε 24,4 εκατ. ευρώ, το EBITDA από τα 3,266 στα 3,611 εκατ. ευρώ και την καθαρή της κερδοφορία από 1,84 σε 2,05 εκατ. ευρώ. Στις 31/12/2022 τα ίδια κεφάλαια της εισηγμένης είχαν διαμορφωθεί σε 15,6 εκατ. ευρώ και ο καθαρός της δανεισμός σε 504 χιλ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v