Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Ετοιμάζει είσοδο στη «μεγάλη λιανική» - Ενδιαφέρον για Κωτσόβολο

Παρότι η διοίκηση απαντά «ουδέν σχόλιο», οι πληροφορίες λένε ότι εκδηλώνει ενδιαφέρον για την Κωτσόβολος, στο πλαίσιο της πρόθεσής της να αποκτήσει πολλά σημεία λιανικής ανά τη χώρα.

ΔΕΗ: Ετοιμάζει είσοδο στη «μεγάλη λιανική» - Ενδιαφέρον για Κωτσόβολο

Η ΔΕΗ σκοπεύει να αναπτύξει μεγάλο δίκτυο λιανικών πωλήσεων, στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της, προκειμένου να καλύπτει σφαιρικά τις ανάγκες των πελατών, παλαιότερες και νέες.

Κι αυτό καθώς η πράσινη μετάβαση σε όλα τα επίπεδα αλλάζει τα δεδομένα τόσο σε συμβουλευτικές υπηρεσίες όσο και στην παροχή «πράσινου» εξοπλισμού, όπως τα φωτοβολταϊκά και οι αντλίες θέρμανσης, που ήδη παρέχει μαζί με άλλα προϊόντα η ΔEΗ.

Πρότυπο υπό μία έννοια η ΔEΗ παλαιότερων δεκαετιών, που είχε μεγάλη παρουσία στη λιανική, προκειμένου να «εξηλεκτρίσει» την ελληνική κοινωνία, ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρουν έγκυρες πηγές, καθότι η διοίκηση απαντά σε σχετικές ερωτήσεις με ένα ξερό «ουδέν σχόλιο», εξετάζει και το ενδεχόμενο εξαγοράς της Κωτσόβολος, που έχει τεθεί σε διαδικασία πιθανής πώλησης (ανάλογα με το αν θα ικανοποιήσει το τίμημα), από την πολυεθνική μητρική της, Currys.

Όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, το εκτιμώμενο ύψος επένδυσης για την απόκτηση της Κωτσόβολος είναι μικρό για τα δεδομένα του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας, ενώ αφορά την απόκτηση «έτοιμου» πολύ μεγάλου δικτύου λιανικής σε όλη τη χώρα, μέσω της εξαγοράς μιας υγιούς εταιρείας, που παράγει κέρδη και δεν έχει δάνεια. Κάποιοι μάλιστα παραπέμπουν στην εξαγορά του δικτύου της Γερμανός από τον ΟΤΕ στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν.

Αυτό που ουδείς γνωρίζει, είναι αν και εφόσον γίνει αυτή η συναλλαγή, η Κωτσόβολος θα συνεχίσει να παρέχει ολόκληρη την γκάμα προϊόντων που διαθέτει σήμερα, σε λευκές και μαύρες συσκευές και μικροσυσκευές, ή θα επαναδιαμορφώσει το πεδίο δραστηριότητάς της.

Σε κάθε περίπτωση, το ενδιαφέρον της ΔEΗ φαίνεται να αλλάζει τα δεδομένα της διαδικασίας πώλησης, καθώς εμφανίζεται ενδιαφερόμενος που έχει την κεφαλαιακή επάρκεια, χωρίς να περιορίζεται από τυχόν προσκόμματα στη διαδικασία διερεύνησης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, στο σκέλος της λιανικής αγοράς ηλεκτρικών συσκευών.

Οσο για το αν προκύπτει θέμα για την αγορά λιανικής της ενέργειας, δεδομένης της δεσπόζουσας θέσης της ΔEΗ, οι συνομιλητές μας δεν ήταν σε θέση να το απαντήσουν.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v