Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανδρομέδα: Πώς θα ασκήσουν οι μέτοχοι το δικαίωμα στο scrip divident

Τη θέσπιση προγράμματος επανεπένδυσης μερίσματος ενέκρινε η γενική συνέλευση της εισηγμένης. Οι γενικοί όροι που διέπουν το πρόγραμμα.

Ανδρομέδα: Πώς θα ασκήσουν οι μέτοχοι το δικαίωμα στο scrip divident

Πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ALPHA TRUST - ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. στις 26.07.2023, στην οποία παρέστησαν ή εκπροσωπήθηκαν 45 μέτοχοι κατέχοντες 2.169.059 μετοχές, σχηματίζοντας δηλαδή απαρτία με ποσοστό 63,62% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση ενέκρινε τη θέσπιση προγράμματος επανεπένδυσης μερίσματος (Scrip Dividend) πενταετούς διάρκειας (2023 - 2028).

Σύμφωνα με το ανωτέρω πρόγραμμα, οι Μέτοχοι έχουν τη δυνατότητα, κάθε φορά που γίνεται χρηματική διανομή, να επιλέξουν, εάν επιθυμούν, να λάβουν το σύνολο του ποσού σε μετρητά ή να επανεπενδύσουν το εν λόγω ποσό στην Εταιρεία ή να συνδυάσουν τους και δύο τρόπους κατά τη διακριτική τους ευχέρεια.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει τους κατωτέρω γενικούς όρους:

α) Το Πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με την παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο για την έκτακτη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της παρεχόμενης από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων εξουσιοδότησης, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας θα ορίζεται το ποσό της αύξησης, ο τρόπος και η προθεσμία κάλυψής της, ο αριθμός, το είδος, η ονομαστική αξία και η τιμή διάθεσης των μετοχών που θα εκδοθούν, οι ειδικότεροι όροι έκδοσής τους, συμπεριλαμβανομένου και του ορισμού συγκεκριμένου διαστήματος, πέντε (5) εργάσιμων ημερών, μεταξύ της ημέρας αποκοπής του δικαιώματος επιλογής και μέχρι την τελευταία ημέρα της περιόδου αποδοχής που θα ληφθεί υπόψιν για τον υπολογισμό της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών, του ορισμού του τυχόν ποσοστού έκπτωσης που θα αποφασίσει το ΔΣ, σε εκτέλεση και εφαρμογή των γενικών όρων του Προγράμματος που θεσπίζονται με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων, καθώς και του νέου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας και
του συνολικού αριθμού των μετοχών της, όπως θα προκύψουν από την κάλυψη των εκδοθέντων στο πλαίσιο του Προγράμματος μετοχών. Περαιτέρω, η σχετική εξουσιοδότηση από την Γενική Συνέλευση των Μετόχων προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας θα καλύπτει οιοδήποτε ζήτημα αφορά την εκτέλεση και την εφαρμογή των γενικών όρων του Προγράμματος που καθορίζονται με την απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων, συμπεριλαμβανομένης της τροποποίησης του άρθρου 5 (με τίτλο «Μετοχικό κεφάλαιο - αύξηση κεφαλαίου - δικαίωμα προτίμησης») του καταστατικού της Εταιρείας και της τυχόν απαιτούμενης προσαρμογής του.

β) Η έκτακτη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στο πλαίσιο του Προγράμματος δύναται να ανέλθει μέχρι το σύνολο των χρηματικών διανομών σε ετήσια βάση (ενδεικτικά μέρισμα, διανομή κερδών παρελθουσών χρήσεων, προσωρινό μέρισμα, υπόλοιπο μερίσματος, τυχόν πρόσθετο ή έκτακτο μέρισμα, τυχόν επιστροφή κεφαλαίου) στους Μετόχους που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα, κατά τα κατωτέρω αναφερόμενα.

γ) Η αύξηση θα γίνεται αποκλειστικά υπέρ των υφιστάμενων Μετόχων κατά την ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων των εκάστοτε χρηματικών διανομών (ενδεικτικά μέρισμα, διανομή κερδών παρελθουσών χρήσεων, προσωρινό μέρισμα, υπόλοιπο μερίσματος, τυχόν πρόσθετο ή έκτακτο μέρισμα, τυχόν επιστροφή κεφαλαίου) που θα ορίζεται με τη σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που θα αποφασίζει την έκτακτη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.

δ) Η καταβολή της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας θα γίνεται με συμψηφισμό του συνόλου ή μέρους της απαίτησης των Μετόχων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα για την καταβολή των σχετικών διανομών (ενδεικτικά μέρισμα, διανομή κερδών παρελθουσών χρήσεων, προσωρινό μέρισμα, υπόλοιπο μερίσματος, τυχόν πρόσθετο ή έκτακτο μέρισμα, τυχόν επιστροφή κεφαλαίου).

ε) Το δικαίωμα θα ασκείται για ακέραιο αριθμό μετοχών.

στ) Η αύξηση θα πραγματοποιείται σε τιμή που θα ισούται με τον μέσο όρο των πέντε πρώτων ημερήσιων σταθμισμένων βάσει όγκου τιμών μετοχής (VWAP-Volume Weighted Average Price), κατά τη διάρκεια της περιόδου αποδοχής, και κατά διακριτική ευχέρεια του Διοικητικού Συμβουλίου μειωμένου αυτού κατά ποσοστό έως 3% (ποσοστό έκπτωσης).

ζ) Το δικαίωμα επιλογής θα ασκείται από τους Μετόχους που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα εντός διαστήματος δεκατεσσάρων (14) ημερών από την επομένη της ημερομηνίας καταγραφής της εκάστοτε χρηματικής διανομής, κατά τα ειδικότερα αναφερόμενα στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που θα αποφασίζει την έκτακτη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.

η) Η αποκοπή του δικαιώματος επιλογής από τους Μετόχους που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα θα λαμβάνει χώρα την ίδια ημερομηνία με την αποκοπή του δικαιώματος της εκάστοτε χρηματικής διανομής (ενδεικτικά μέρισμα, διανομή κερδών παρελθουσών χρήσεων, προσωρινό μέρισμα, υπόλοιπο μερίσματος, τυχόν πρόσθετο ή έκτακτο μέρισμα, τυχόν επιστροφή κεφαλαίου).

θ) Όσες μετοχές δεν αναλαμβάνονται από τους Μετόχους που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα κατά τα ειδικότερα προβλεπόμενα στην εκάστοτε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την έκτακτη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας δεν θα διατίθενται σε τρίτους, ούτε σε άλλους Μετόχους, αλλά το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας θα αυξάνεται μέχρι το ποσό της κάλυψης.

ι) Η εφαρμογή του Προγράμματος δύναται να παρατείνεται πέραν της πενταετίας με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας.

Η ALPHA TRUST - ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, η μοναδική εισηγμένη εταιρεία επενδύσεων χαρτοφυλακίου στην Ελλάδα, παραμένει προσηλωμένη στην υλοποίηση των στρατηγικών και αναπτυξιακών της στόχων. Με το πρόγραμμα επανεπένδυσης μερίσματος παρέχει ευελιξία στους μετόχους της και παράλληλα αποκτά τη δυνατότητα να αξιοποιήσει περαιτέρω τα χρηματικά της διαθέσιμα, πάντα προς όφελος των μετόχων της και της ίδιας της εταιρείας, καταλήγει σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v