Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Coca Cola HBC: Οι επιδόσεις στην Ελλάδα, η Ρωσία και οι εξαγορές

Αποκλιμάκωση των τιμών που όμως δεν έχουν επιστρέψει στα επίπεδα του 2021, βλέπει η διοίκηση. Ποιες είναι οι προσδοκίες για το δεύτερο εξάμηνο της φετινής χρονιάς.

Coca Cola HBC: Οι επιδόσεις στην Ελλάδα, η Ρωσία και οι εξαγορές

Μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό αύξησης κατέγραψαν το πρώτο εξάμηνο οι πωλήσεις σε όγκο της Coca Cola HBC στην Ελλάδα, όπως σημειώθηκε στην τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα εξαμήνου, στα οποία καταγράφεται μεγάλη αύξηση κερδοφορίας.

Στα ανθρακούχα αναψυκτικά σημειώθηκε μέση μονοψήφια αύξηση, κυρίως λόγω της Coke Zero, καθώς και της χαμηλής μονοψήφιας αύξησης των ανθρακούχων αναψυκτικών για ενήλικες, ενώ τα ποτά ενέργειας κατέγραψαν αύξηση στο υψηλό επίπεδο του εύρους 10-20% παρά την υψηλή συγκριτική βάση. Στην κατηγορία των μη ανθρακούχων αναψυκτικών σημειώθηκε υψηλή μονοψήφια αύξηση, κυρίως λόγω της χαμηλής διψήφιας αύξησης στα εμφιαλωμένα νερά.

Σε επίπεδο ομίλου το πρώτο εξάμηνο τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις αυξήθηκαν 17,8% σε οργανική βάση, λόγω της αύξησης των καθαρών εσόδων ανά κιβώτιο κατά 19% σε οργανική βάση, κυρίως ως αποτέλεσμα των ενεργειών βελτίωσης του μείγματος τιμών και προϊόντων σε όλες τις κατηγορίες και αγορές. Ενώ τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 19,3% σε δημοσιευμένη βάση, ως αποτέλεσμα της ισχυρής οργανικής ανάπτυξης και της ενοποίησης της Multon (Ρωσία), που αντιστάθμισαν τον αντίκτυπο από τις δυσμενείς συναλλαγματικές μεταβολές στη Νιγηρία και την Αίγυπτο.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου ο κ. Zoran Bogdanovic, διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola HBC AG, δήλωσε: «Παρόλο που σε ορισμένες αγορές το καταναλωτικό περιβάλλον εξακολουθεί να είναι δυσμενές, τα έσοδα ανά κιβώτιο έχουν βελτιωθεί χάρη στην προσεκτική διαχείριση των τιμών και του μείγματος προϊόντων, ενισχυμένα από δεδομένα, πληροφορίες και αναλύσεις που έχουμε στη διάθεσή μας. Ταυτόχρονα, οι όγκοι πωλήσεων διατηρήθηκαν, γεγονός που αποδεικνύει την ποιότητα της υλοποίησης των στρατηγικών μας στην αγορά».

Με τον ίδιο στην ενημέρωση των αναλυτών να αναφέρεται στην αποκλιμάκωση των τιμών σημειώνοντας ότι δεν έχουν επιστρέψει στα επίπεδα του 2021, ενώ εξέφρασε την ανησυχία για την άνοδο των τιμών της ζάχαρης, βασικής πρώτης ύλης για τα προϊόντα της εταιρείας.

Σχετικά με την πρόσφατη εξαγορά της βότκα Finlandia ο ίδιος σημείωσε πως αναμένεται να ολοκληρωθεί το τελευταίο τρίμηνο του έτους σημειώνοντας πως ο όμιλος είναι ανοικτός σε νέες εξαγορές. «Είναι καλοδεχούμενες εξαγορές που μπορούν να στηρίξουν τη στρατηγική μας» είπε.

Για το τρέχον εξάμηνο η διοίκηση του ομίλου εκτιμά ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης θα υποχωρήσουν ενώ θα ενισχυθούν οι επενδύσεις του ομίλου. Αναφορικά με τη δραστηριότητα στη Ρωσία και της επιδόσεις της Coca Cola HBC εκεί, οι προσδοκίες παραμένουν μετριοπαθείς με τη διοίκηση του ομίλου να αναφέρει πως η συνεισφορά της Ρωσίας στην κερδοφορία για το σύνολο της χρήσης θα είναι περιορισμένη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v