Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πωλητήριο σε κλινικές-διαγνωστικά ετοιμάζει η CVC

Διαδικασία διερεύνησης αγοραστικού ενδιαφέροντος εξετάζει να εκκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το fund. Το χτίσιμο των θέσεων στην Ελλάδα και ο χρονικός ορίζοντας των επενδύσεων.

Πωλητήριο σε κλινικές-διαγνωστικά ετοιμάζει η CVC

Το ενδεχόμενο να δοκιμάσει την πώληση του εν Ελλάδι (μαζί με Κύπρο;) ομίλου κλινικών και διαγνωστικών κέντρων που έχει δημιουργήσει εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, η CVC Capital Partners.

Ως πιθανός χρόνος εκδήλωσης του εγχειρήματος αναφέρεται το διάστημα ως το τέλος του έτους, εφόσον, βεβαίως, η απόφαση περί πώλησης οριστικοποιηθεί. Δεν είναι σαφές αν ο χρονισμός σχετίζεται με τη διενέργεια IPO, για την εισαγωγή των μετοχών του private equity fund σε ευρωπαϊκή χρηματιστηριακή αγορά.

Στο τέλος της χρονιάς συμπληρώνονται έξι χρόνια από την απόκτηση του Metropolitan και σχεδόν πέντε χρόνια (σ.σ. τυπικά τον Μάρτιο του 2024) από την απόκτηση του 100% του ομίλου Υγεία. Ο ορίζοντας τέτοιων επενδύσεων κινείται, συνήθως, μεταξύ 5ετίας και 7ετίας για τα private equity funds.

Υγεία και Metropolitan αποτελούν τους δύο βασικούς πυλώνες της εν Ελλάδι παρουσίας της CVC. Σε αυτούς προστέθηκαν το Metropolitan General, κλινική στην Κρήτη και δίκτυο διαγνωστικών κέντρων, ενώ υπήρξε επέκταση και στην αγορά της Κύπρου.

Προ 10μήνου, η Hellenic Healthcare, το όχημα, δηλαδή, ειδικού σκοπού, μέσω του οποίου η CVC Capital Partners ελέγχει μέρος των εν Ελλάδι δραστηριοτήτων του private equity fund στον τομέα παροχής υπηρεσιών ιδιωτικής υγείας, προχώρησε σε επιστροφή κεφαλαίου 111,8 εκατ. ευρώ στη μοναδική του μέτοχο Hellenic Healthcare S.a.r.l Πρόκειται για κεφάλαια που συγκέντρωσε μέσω επιστροφών κεφαλαίου και μερισμάτων από το Υγεία.

Την ίδια περίοδο, η Περσεύς Υγειονομικής Μέριμνας (Metropolitan) απέδωσε απευθείας στην εν Λουξεμβούργο εδρεύουσα Hellenic Healthcare Sarl το ποσό των 26,6 εκατ. ευρώ. Είχε επιστρέψει άλλα 30,9 εκατ. ευρώ, το 2020.

Υγεία και Metropolitan στήριξαν, μέσω χορήγησης ενδοομιλικού δανεισμού, την περαιτέρω επέκταση της CVC Capital στον τομέα των ιδιωτικών υπηρεσιών παροχής υγείας σε Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v