Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Morgan Stanley: Τι θα κερδίσει η Mytilineos εξαγοράζοντας την Imerys Βωξίτες

Ποια είναι τα στρατηγικά πλεονεκτήματα από την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Στα 45 ευρώ η τιμή-στόχος για την εισηγμένη.

Morgan Stanley: Τι θα κερδίσει η Mytilineos εξαγοράζοντας την Imerys Βωξίτες

Στις διαπραγματεύσεις της Mytilineos για την εξαγορά της Imerys Βωξίτες στέκεται ανάλυση της Morgan Stanley, που έχει δώσει για την ελληνική εισηγμένη τιμή-στόχο τα 45 ευρώ. 

Επισημαίνει τα βασικά στρατηγικά πλεονεκτήματα μιας τέτοιας κίνησης: (1) καθετοποίηση, (2) ο ευρωπαϊκός νόμος περί «κρίσιμων πρώτων υλών» υπογραμμίζει τη στρατηγική αξία του μεταλλεύματος εντός των ευρωπαϊκών συνόρων, καθώς απαιτεί υψηλότερη αυτάρκεια σε βωξίτη, αλουμίνα και αλουμίνιο, (3) ενίσχυση των προοπτικών επέκτασης της παραγωγής αλουμίνας, (4) ενίσχυση της δυναμικής εξόρυξης γαλλίου: η εταιρεία στα αποτελέσματα του 1ου εξαμήνου του '23 τόνισε τα σχέδια για επένδυση που θα έχει στόχο την εξόρυξη γαλλίου και την κάλυψη των αναγκών της Ευρώπης μετά την κίνηση της Κίνας να περιορίσει τις εξαγωγές. Το γάλλιο είναι ένα υποπροϊόν της επεξεργασίας βωξίτη για την παραγωγή αλουμίνας. 

Με βάση τα μεγέθη της Imerys (έσοδα της τάξεως των 30-40 εκατ. ευρώ) είναι μια μικρής κλίμακας συναλλαγή για τη Mytilineos. Τούτου λεχθέντος, θα προσφέρει πιθανές οικονομίες κλίμακας και βελτιστοποίηση logistics καθώς οι δύο εταιρείες εκμεταλλεύονται παρακείμενα κοιτάσματα βωξίτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v