Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Αναδιάρθρωση με νέο δάνειο, ομολογιακό και αύξηση κεφαλαίου

Με τρεις κινήσεις η Intralot θα επιχειρήσει να βγάλει τη μετοχή από επιτήρηση και να προχωρήσει στην αναπτυξιακή της πορεία. Προαναγγέλλει συνεργασίες με 3-4 μεγάλους παρόχους.

Intralot: Αναδιάρθρωση με νέο δάνειο, ομολογιακό και αύξηση κεφαλαίου

Νέο δάνειο, νέο ομόλογο και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είναι το τρίπτυχο που επέλεξε η διοίκηση της Intralot, ώστε η μετοχή να βγει από την επιτήρηση και η εταιρεία να ξεκινήσει νέα αναπτυξιακή πορεία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Κόκκαλης, ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intralοt, σε συνεργασία με ελληνικές τράπεζες βρίσκεται στις τελικές διαπραγματεύσεις προκειμένου να προχωρήσει μέσα στον Σεπτέμβριο:

  • Στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου
  • Στην έκδοση νέου ομολόγου σε συνεργασία με ελληνικές τράπεζες
  • Στη σύναψη νέου δανείου με ελληνικές τράπεζες.

«Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση όπως διαμορφώνεται στον τομέα των δραστηριοτήτων της Intralοt, σκεφτόμαστε να πάμε σε αναδιάρθρωση των κεφαλαίων με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, σύναψη δανείου με ελληνικές τράπεζες και νέο ομόλογο πάλι σε συνεργασία με ελληνικές τράπεζες. Έχουμε ήδη προχωρήσει σε συζητήσεις με τις τράπεζες και θα γίνει γνωστό χρονικά πώς θα διαμορφωθεί μέσα στον Σεπτέμβριο ενώ θα λήξει εντός του 2023», είπε ο κ. Κόκκαλης κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, η οποία έδωσε το πράσινο φως για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

«Με τις κινήσεις αυτές η εταιρεία θα βγει από την επιτήρηση, θα καλύψουμε το ομολογιακό δάνειο του 2024 και θα προχωρήσουμε στην ανάπτυξη», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι πλέον η εταιρεία επικεντρώνεται στον τομέα της τεχνολογίας.

«Βασικοί μας στόχοι είναι η ανάπτυξη στην Αυστραλία και νέες αγορές όπως η Βραζιλία, που αποτελεί μία πολύ μεγάλη αγορά στην οποία είχαμε κάποτε δραστηριοποιηθεί αλλά πλέον απαιτείται νέα προσέγγιση. Με αυτές όλες τις προσπάθειες και ενέργειες, η Intralοt θα είναι μια εταιρεία πολύ αξιόλογη και θα έχει συνεργασίες με 3-4 μεγάλες υπάρχουσες εταιρείες -όχι με ανταγωνιστές αλλά με παρόχους οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι στη φάση εγκατάστασης σύγχρονων νέων συστημάτων».

Μάλιστα ανέφερε ότι «η ανάπτυξη, τα κεφάλαια και οι νέες συνεργασίες μάς οδηγούν στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v