Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ομιλος Quest: Στη 2η φάση του διαγωνισμού για την Κωτσόβολος

Αύξηση κύκλου εργασιών και EBITDA με ρυθμό αντίστοιχο του πρώτου εξαμήνου περιμένει η διοίκηση. Το ενδιαφέρον για την Κωτσόβολος και εταιρείες πληροφορικής.

Ομιλος Quest: Στη 2η φάση του διαγωνισμού για την Κωτσόβολος

Την αύξηση τόσο του κύκλου εργασιών όσο και του EBITDA με ρυθμούς παρόμοιους με αυτούς του πρώτου εξαμήνου προέβλεψε για το δεύτερο μισό της χρονιάς η διοίκηση του Ομίλου Quest, στο πλαίσιο του conference call που παρέθεσε προς τους αναλυτές για τα αποτελέσματα εξαμήνου.

Ωστόσο, η προ φόρων κερδοφορία θα κινηθεί με χαμηλότερο ρυθμό, επηρεασμένη -μεταξύ άλλων- από το αυξημένο κόστος χρηματοδότησης, από τις υψηλότερες αποσβέσεις (αποθηκευτικό κέντρο για την Infoquest Technology και νέο κέντρο διανομής ACS) και από ένα έκτακτο θετικό κονδύλι που έλαβε χώρα το 2022.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το κόστος χρηματοδότησης (τα δάνεια αφορούν κυρίως τις επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά πάρκα και στην εμπορική δραστηριότητα) κάθε επιπλέον αύξηση του Euribor κατά 0,25% επιβαρύνει ετησίως τους χρεωστικούς τόκους με 650.000 ευρώ, με τη διοίκηση να αναφέρεται στις εκτιμήσεις των περισσότερων αναλυτών ότι το Euribor θα αυξηθεί κατά 0,25%-0,50% πριν αρχίσει να υποχωρεί μέσα στο 2024.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα των εξαγορών, ο CEO του Ομίλου Απόστολος Γεωργαντζής εστίασε το ενδιαφέρον:

  1. Στην απόκτηση εταιρειών πληροφορικής (ΙΤ) που δραστηριοποιούνται σε niche markets και επιτυγχάνουν υψηλότερα περιθώρια κέρδους και
  2. Στην περίπτωση της αλυσίδας Κωτσόβολος, προκειμένου ο όμιλος πέρα από τη δραστηριοποίησή του στο χονδρικό εμπόριο να επεκταθεί και στο κομμάτι της λιανικής. Η διοίκηση της Quest επιβεβαίωσε ότι έχει εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον και έχει περάσει στην επόμενη φάση, σημειώνοντας πως αυτή την περίοδο η διαδικασία βρίσκεται στη φάση της αξιολόγησης, εκτιμώντας πως το όλο θέμα του όποιου νέου αγοραστή υπολογίζεται να ξεκαθαρίσει γύρω στα τέλη της φετινής χρονιάς.

Επιπρόσθετα, η διοίκηση της Quest δήλωσε ικανοποιημένη από την πορεία της νεοαποκτηθείσας (τελευταίοι μήνες του 2022) Γ.Ε. Δημητρίου, σημειώνοντας πως η συγκεκριμένη θυγατρική λειτουργεί πλέον με το απαιτούμενο κεφάλαιο κίνησης, ότι έχει ωφεληθεί από την κρατική επιδότηση αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών και πως το 2023 θα σημειώσει κύκλο εργασιών υψηλότερο των 50 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v