Νέα λειτουργία «Kill switch» για ηλεκτρονικές συναλλαγές από την Optima Bank

Σε περίπτωση που ένας πελάτης της τράπεζας αντιληφθεί ύποπτη δραστηριότητα στο Optima e-banking ή/και στο Optima mobile app, έχει πλέον τη δυνατότητα, με το πάτημα ενός κουμπιού, να κλειδώσει προσωρινά την πρόσβαση στο e-banking, τις κάρτες και τη δυνατότητα συναλλαγών σε ΑΤΜ. • την πρόσβαση στα digital κανάλια (Optima e-banking & Optima mobile app)• τις χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες• τη δυνατότητα συναλλαγών σε ΑΤΜ

Νέα λειτουργία «Kill switch» για ηλεκτρονικές συναλλαγές από την Optima Bank

Η Optima bank, τράπεζα αναφοράς στην υιοθέτηση προηγμένων τεχνολογιών, παρουσιάζει πρώτη στην ελληνική αγορά, τη νέα πρωτοποριακή λειτουργία “Kill switch”, η οποία έρχεται να ενισχύσει περαιτέρω την ασφάλεια των πελατών της τράπεζας. Μια καινοτόμος λύση που επιτρέπει την άμεση προστασία των πελατών σε περίπτωση υποψίας ηλεκτρονικής απάτης (π.χ. Phishing).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η τράπεζα, με τη νέα λειτουργία “Kill switch”, σε περίπτωση που ένας πελάτης της Optima bank αντιληφθεί κάποια ύποπτη δραστηριότητα ή υποψιάζεται ότι τα προσωπικά του στοιχεία για τη σύνδεση στο Optima e-banking ή/και στο Optima mobile app έχουν διαρρεύσει, έχει πλέον τη δυνατότητα άμεσα, με το πάτημα μόνο ενός κουμπιού, να κλειδώσει προσωρινά:

• την πρόσβαση στα digital κανάλια (Optima e-banking & Optima mobile app)
• τις χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες
• τη δυνατότητα συναλλαγών σε ΑΤΜ

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του προσωρινού κλειδώματος της πρόσβασης, οι πάγιες εντολές που έχει ορίσει ο κάθε χρήστης εξακολουθούν να εκτελούνται κανονικά, όπως και τα εισερχόμενα εμβάσματα, διασφαλίζοντας αντίστοιχα τη συνέπεια στις πληρωμές προς τρίτους, όπως και την ασφαλή μεταφορά χρημάτων προς τον προσωρινά κλειδωμένο λογαριασμό.

Ο κ. Αλέξανδρος Βλαγκούλης, Head of Products & Marketing δήλωσε σχετικά:

‘’Στην Optima bank, προσφέρουμε πρωτοποριακές λύσεις που συμβαδίζουν με την ανθρώπινη διάσταση της εξυπηρέτησης. Η ασφάλεια των πελατών μας αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Με τη νέα καινοτόμο λειτουργία “Kill switch”, δίνουμε στους πελάτες μας τη δυνατότητα να κλειδώσουν προσωρινά, με το πάτημα ενός κουμπιού, την πρόσβαση στα digital κανάλια και τις κάρτες τους, αν υποπτευτούν ότι έχουν πέσει θύμα ηλεκτρονικής απάτης. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας σε κάθε βήμα τους, να τους παρέχουμε την ασφάλεια που αξίζουν και να τους προσφέρουμε τη βέλτιστη τραπεζική εμπειρία.’’

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v