Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γενική Εμπορίου: Αύξηση κερδών κόντρα στη συγκυρία

Η εισηγμένη τόσο το 2021, όσο και το 2022 είχε σημειώσει νέα ιστορικά ρεκόρ οικονομικών επιδόσεων.

Γενική Εμπορίου: Αύξηση κερδών κόντρα στη συγκυρία

Η πολύ μεγάλη αύξηση του κύκλου εργασιών που σημείωσε η Γενική Εμπορίου κατά το πρώτο μισό της φετινής χρονιάς οδήγησε σε άνοδο της καθαρής της κερδοφορίας, κόντρα στη πτωτική πορεία της τιμής του χάλυβα, αλλά και στα χαμηλότερα έσοδα από το μέτωπο των εναλλακτικών πηγών ενέργειας (μικρότερη μέση ηλιοφάνεια).

Να σημειωθεί ότι η εισηγμένη τόσο το 2021, όσο και το 2022 είχε σημειώσει νέα ιστορικά ρεκόρ οικονομικών επιδόσεων.

Συγκεκριμένα, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023:

• Οι πωλήσεις αυξήθηκαν από τα 18,9 στα 27,24 εκατ. ευρώ.
• Το EBITDA ανέβηκε από τα 3,44 στα 3,688 εκατ. ευρώ παρά την αρνητική επίδραση των αποτελεσμάτων από την πτωτική πορεία της διεθνούς τιμής του χάλυβα.
• Τα καθαρά κέρδη διευρύνθηκαν από τα 2,49 στα 2,71 εκατ. ευρώ.
• Τα ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκαν στα 29,6 εκατ. ευρώ και στις 30/6/2023 η Γενική Εμπορίου διέθετε θετικό καθαρό ταμείο ύψους 37 χιλ. ευρώ.

Σε ότι αφορά την πορεία του δευτέρου φετινού εξαμήνου, η διοίκηση της εταιρίας αναφέρει ότι «θα συνεχίσει στο ίδιο επιτυχημένο πλαίσιο. Κρίσιμοι παράγοντες, οικονομικοί ή μη, όπως η πορεία των τιμών του χάλυβα, η διατήρηση της ζήτησης και η υλοποίηση μεγάλων κατασκευαστικών έργων, η ταχύτητα απορρόφησης των κονδυλίων του ταμείου ανάκαμψης και άλλα σημαντικά γεγονότα όπως η συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία και η ομαλοποίηση του ενεργειακού κόστους στα σημερινά επίπεδα, θα έχουν επίδραση στη τελική διαμόρφωση των αποτελεσμάτων της εταιρίας φέτος.

Παρότι οι προαναφερθέντες παράγοντες καθιστούν αδύνατη την οποιαδήποτε αξιόπιστη και αντικειμενική πρόβλεψη, η διοίκηση εκτιμά στην συνέχιση των θετικών αποτελεσμάτων, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, στηριζόμενη στη διαμορφωμένη πορεία των εργασιών της εταιρίας μέχρι σήμερα, στην καλή σχέση της εταιρίας με την πελατειακή της βάση, στην άριστη κεφαλαιουχική δομή της, στην μακρόχρονη εμπειρία των στελεχών της και στην προσαρμοστικότητά της στις εκάστοτε συνθήκες της αγοράς».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v