Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Εχουμε υποβάλει προσφορά για το υδροηλεκτρικό στη Βόρεια Μακεδονία

Η ΔΕΗ επισημαίνει ότι δεν έχει λάβει ακόμη επίσημη ενημέρωση από την αναθέτουσα αρχή για την οριστική ανάθεση του έργου.

ΔΕΗ: Εχουμε υποβάλει προσφορά για το υδροηλεκτρικό στη Βόρεια Μακεδονία

Σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα του Τύπου ότι το υπουργικό συμβούλιο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας αποφάσισε να κατακυρώσει υπέρ της κοινοπραξίας ΔΕΗ - Archirodon την κατασκευή και εκμετάλλευση υδροηλεκτρικών έργων στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, η ΔEΗ Α.Ε. (“ΔEΗ”) ανακοινώνει ότι:

Όπως έχει ενημερώσει το επενδυτικό κοινό με την από 3.5.2023 ανακοίνωσή της, η ΔEΗ έχει υποβάλει, ως μέρος κοινοπρακτικού σχήματος με την Archirodon Group N.V (Archirodon), προσφορά στον διαγωνισμό που έχει προκηρύξει το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για την κατασκευή και εκμετάλλευση του υδροηλεκτρικού έργου Cebren, ισχύος 333 MW, καθώς και την εκμετάλλευση του εν λειτουργία υδροηλεκτρικού σταθμού Tikves, ισχύος 116 MW, στον ποταμό Crna της γειτονικής χώρας.

Μέχρι σήμερα, το κοινοπρακτικό σχήμα ΔEΗ - Archirodon δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση από την Αναθέτουσα Αρχή για την οριστική ανάθεση του έργου.

Μετά τη λήψη της σχετικής επίσημης ενημέρωσης και την υπογραφή σχετικής σύμβασης, η ΔEΗ θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v