Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ανατιμήσεις οδήγησαν σε άλμα τα κέρδη της PepsiCo Hellas

Πάνω από 200 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις της εταιρείας, με όχημα τον κλάδο των snacks. Οι προβλέψεις για το 2023 και οι επενδύσεις σε ΑΠΕ.

Οι ανατιμήσεις οδήγησαν σε άλμα τα κέρδη της PepsiCo Hellas

Η PepsiCo Hellas ανακοίνωσε σήμερα άλμα στις πωλήσεις του 2022 και σημαντική ενίσχυση στα κέρδη της, παρά τις ενδείξεις ότι οι καταναλωτές αγοράζουν λιγότερα κουτάκια αναψυκτικού και σακουλάκια πατατάκια.

Η εταιρεία, θυγατρική του πολυεθνικού κολοσσού, που διαθέτει στην εγχώρια αγορά πέρα από τα ομώνυμα αναψυκτικά και προϊόντα όπως τα Lay’s, τα Ruffles, τα Doritos, το Lipton κ.ά., ανακοίνωσε αύξηση 7,99% στα μικτά της κέρδη στα 83,58 εκατ. ευρώ και πωλήσεις ενισχυμένες κατά 17,69%, στα 201 εκατ. ευρώ.

Σημαντική συνεισφορά στην ανοδική πορεία των πωλήσεων είχαν τα snack προϊόντα της.

Ανοδικά κινήθηκε και το κόστος πωλήσεων (+25,72%), κυρίως λόγω του αυξημένου κόστους αγοράς των εμπορευμάτων και των πρώτων υλών, σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά για τη χρήση 2021.  Με τα κέρδη να έχουν σημειώσει την περασμένη χρήση αύξηση 37,55%, στα 5,739 εκατ. ευρώ.

Μείωση στο περιθώριο μικτού περιθωρίου που διαμορφώθηκε σε 41,55% έναντι 45,28% τη χρήση 2021, αλλά αντίθετα, άνοδος του καθαρού περιθωρίου που ανήλθε σε 2,85% έναντι 2,44% το 2021.

Δηλαδή, η εταιρεία κατάφερε, όπως επισημαίνει η διοίκησή της, να επιτύχει αύξηση των εσόδων της και να διατηρήσει την κερδοφορία της σε υψηλά επίπεδα, σ’ ένα εξαιρετικά ασταθές και αβέβαιο εξωτερικό περιβάλλον, αλλά και σε δυσχερείς συνθήκες που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο κλάδος της βιομηχανίας τροφίμων και αναψυκτικών.

Για την τρέχουσα χρήση, που βαίνει στο τέλος της, η εταιρεία εστιάζει στη μείωση των λειτουργικών της εξόδων, ενώ προβλέπει διατήρηση του ρυθμού ανάπτυξης μέσω της ανάπτυξης και παραγωγής νέων προϊόντων.

Σε ό,τι αφορά τις ενέργειές της για τη μετάβασή της στην «πράσινη» ενεργειακή εποχή, η εγκατάσταση στον χώρο του εργοστασίου φωτοβολταϊκού συστήματος 1.000 kW καλύπτει το 22% των αναγκών της σε ηλεκτρική ενέργεια ενώ έχουν ξεκινήσει ήδη οι εργασίες για την επέκτασή του σε 1.800 kW. Αυτό το νέο σύστημα αναμένεται να καλύπτει περίπου το 40% των αναγκών της στο μέλλον. Επιπρόσθετα, έχει συνάψει σύμβαση ενεργειακής απόδοσης με Co-man & 3PL για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής ισχύος 1.019 kWp, με σκοπό τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την επίτευξη εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v