Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι λένε κύκλοι της Alpha Bank για το 9% του ΤΧΣ

«Η Alpha Bank είναι έτοιμη, σε στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, να συζητήσει εποικοδομητικά τον καλύτερο τρόπο να επιτευχθεί το επιθυμητό απ’ όλους αποτέλεσμα» δηλώνουν κύκλοι της Alpha Bank μετά το δημοσίευμα του Euro2day.gr.

Τι λένε κύκλοι της Alpha Bank για το 9% του ΤΧΣ

Κύκλοι της Alpha Βank σχολιάζοντας προηγούμενο δημοσίευμα του Euro2day.gr σημείωναν πως «η Alpha Bank είναι έτοιμη, σε στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, να συζητήσει εποικοδομητικά τον καλύτερο τρόπο να επιτευχθεί το επιθυμητό απ’ όλους αποτέλεσμα».

Το Euro2day.gr νωρίτερα μετέδωσε ότι η Αlpha Bank είναι σε ανοικτή γραμμή με τη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), με θέμα την άμεση αποεπένδυση του Ταμείου από το μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας, έχοντας έτοιμη πρόταση για την απόκτηση του 9% των μετοχών της τράπεζας (σ.σ. τις οποίες κατέχει το Ταμείο) από επενδυτές. Επί της ουσίας έχει βρει τους επενδυτές και το μόνο που απομένει, είναι η απόφαση του ΤΧΣ να πατήσει το κουμπί.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας επέμενε, τουλάχιστον έως σήμερα, να τηρηθεί αυστηρό χρονοδιάγραμμα στη διαδικασία της αποεπένδυσης, αρχής γενομένης από το 1,4% της Eurobank, εν συνεχεία να ακολουθήσει η «βαριά» υπόθεση της Εθνικής και μετά να ολοκληρωθεί η πώληση του 9% της Αlpha Bank

Ωστόσο οι ίδιοι κύκλοι της Alpha Bank υποστήριξαν ότι το παραπάνω δημοσίευμα περιέχει ανακρίβειες (χωρίς να τις προσδιορίζουν) σημειώνοντας επιπροσθέτως ότι «δεν υπηρετούν τον κοινό στόχο τραπεζικών διοικήσεων και πολιτείας για την επαναφορά του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στην κανονικότητα».

Το Euro2day.gr επιμένει στις πληροφορίες του ότι υπάρχει ετοιμότητα από πλευράς επενδυτών για να καλύψουν το ποσοστό που θα διαθέσει το ΤΧΣ, εφόσον κυβέρνηση και Ταμείο συμφωνήσουν και παράσχουν την απαιτούμενη ευελιξία στο χρονοδιάγραμμα που φέρονται να έχουν καταλήξει, ως προς τη σειρά διάθεσης των πακέτων που κατέχει το ΤΧΣ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v