Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλωστοϋφαντουργoί: Καίριο πλήγμα για τον κλάδο στη Θεσσαλία

«Πέραν των πλημυρών, οι βαμβακοκαλλιέργειες είναι καλυμμένες από λεπτή σκόνη, η οποία προκαλεί ζημία στη λειτουργία των εκκοκκιστηρίων, των κλωστηρίων και στο τελικό προϊόν», αναφέρει ο Ελ. Κούρταλης, πρόεδρος του Συνδέσμου. Δύο προτάσεις.

Κλωστοϋφαντουργoί: Καίριο πλήγμα για τον κλάδο στη Θεσσαλία

Οι φονικές πλημύρες και οι μεγάλες καταστροφές, ιδιαιτέρως στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, που αφαίρεσαν ανθρώπινες ζωές και κατέστρεψαν σπίτια και υποδομές, «έπληξαν καίρια τον κλάδο μας, και κυρίως τη βαμβακοκαλλιέργεια, της οποίας κατεστράφη περίπου το 80% της παραγωγής της», δήλωσε ο Ελευθέριος Κούρταλης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών, αναφερόμενος στις πρόσφατες καταστροφές στην περιοχή της Θεσσαλίας.

«Πέραν των πλημυρών, οι βαμβακοκαλλιέργειες είναι καλυμμένες από λεπτή σκόνη, η οποία προκαλεί ζημία στη λειτουργία των εκκοκκιστηρίων, των κλωστηρίων αλλά και στο τελικό προϊόν της κλωστοϋφαντουργίας», προσθέτει.

Ως εκ τούτου, σημειώνει, «εκφράζοντας πρώτα τη βαθύτατη λύπη και τη συμπαράστασή μας για τα θύματα της βιβλικής καταστροφής, θεωρούμε ως απόλυτη προτεραιότητα της Πολιτείας τα κάτωθι:

  1. Την άμεση ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών και την ταχύτατη καταβολή των αποζημιώσεων, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές το γρηγορότερο δυνατόν.
  2. Την κρατική επιχορήγηση των πληγέντων, για κεφάλαιο κίνησης, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος άμεσων παρεμβάσεων, για την αγορά νέων ή επιδιόρθωση των παλαιών μηχανημάτων καθαρισμού των βαμβακοκαλλιεργειών, πριν καταστεί μη αναστρέψιμη η σημερινή κατάσταση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v