Στάλθηκε η επιστολή Eurobank στο ΤΧΣ

Εκκινεί η διαδικασία αποεπένδυσης του Ταμείου από τις τράπεζες. Αίτημα αγοράς του 1,4% του μετοχικού κεφαλαίου από την τράπεζα. Εκκινεί διαγωνιστική διαδικασία.

Στάλθηκε η επιστολή Eurobank στο ΤΧΣ

Η διοίκηση της Eurobank απέστειλε στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας την επίσημη πρότασή της για την επαναγορά του 1,4% των μετοχών της τράπεζας, τις οποίες κατέχει το Ταμείο.

Την Δευτέρα το πρωί πριν το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις τόσο από την πλευρά του ΤΧΣ, όσο και από την πλευρά της Eurobank. Με βάση τη διαδικασία το Ταμείο θα τρέξει την διαγωνιστική διαδικασία και εφόσον δεν εμφανιστεί έτερος ενδιαφερόμενος το 1,4% των μετοχών θα περάσει στο έλεγχο της τράπεζας. Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της Eurobank προσανατολίζεται στην ακύρωση των εν λόγω μετοχών.

Πρόκειται για την πρώτη πράξη αποεπένδυσης του Ταμείου από τις ελληνικές τράπεζες. Μολονότι η περίπτωση χαρακτηρίζεται απλή εξαιτίας του μικρού ποσοστού η κίνηση έχει την σημασία της καθώς ανοίγει ο δρόμος για την σταδιακή έξοδο του Ταμείου από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα του ΤΧΣ η επόμενη κίνηση αφορά στην διάθεση του 20% (σ.σ. από το σύνολο του 40,3%) των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας με τη διαδικασία να τρέχει τον επόμενο μήνα και να ολοκληρώνεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τον Νοέμβριο.

Ακολουθούν Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v