Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Space Hellas: Διπλό όφελος από το deal με την Epsilon Net

Έκτακτα κέρδη και τόνωση του cash flow στο β’ εξάμηνο αναμένεται να ψαλιδίσουν τον τραπεζικό δανεισμό της εταιρείας. Η πρόκληση των επιτοκίων και ο δρόμος του cross selling.

Space Hellas: Διπλό όφελος από το deal με την Epsilon Net

Κεφαλαιακή ενίσχυση της τάξεως των 5,5 εκατ. ευρώ και έκτακτα κέρδη άνω των 3 εκατ. ευρώ εξασφαλίζει η Space Ηellas από το διπλό deal που ανακοίνωσε την Παρασκευή (22/9) με την Epsilon Net.

Ειδικότερα, από το διπλό αυτό deal: Πρώτον, θα εισρεύσουν στο ταμείο της Space Hellas 5,5 εκατ. ευρώ, καθώς ουσιαστικά θα καταβάλει 6,3 και θα εισπράξει 11,8 εκατ. ευρώ.

Και, δεύτερον, θα προκύψουν έκτακτα κέρδη άνω των 3 εκατ. ευρώ, καθώς, για την απόκτηση της συμμετοχής στην Epsilon Singular Logic, η Space Ηellas έχει καταβάλει μέχρι σήμερα -όπως προκύπτει από τις επίσημες ανακοινώσεις της- γύρω στα 8-8,5 εκατ. ευρώ και θα εισπράξει 11,5 εκατ. ευρώ.

Πέρα όμως από τη θετική επίδραση στα φετινά οικονομικά αποτελέσματα, σημαντικό είναι το γεγονός της ενίσχυσης των ταμειακών ροών της Space Hellas κατά το δεύτερο φετινό εξάμηνο, τόσο από τα προαναφερθέντα 5,5 εκατ. ευρώ όσο και από τα έσοδα που θα αποκομίσει ο εισηγμένος όμιλος από την υποστήριξη των τριών φετινών εκλογικών αναμετρήσεων (δύο βουλευτικών τον Μάιο και τον Ιούνιο και μιας αυτοδιοικητικής τον προσεχή Οκτώβριο).

Ο συνδυασμός αυτός αναμένεται -σύμφωνα με τους αναλυτές- στο τέλος της χρονιάς να ψαλιδίσει τον τραπεζικό δανεισμό σε σχέση με αυτόν της 30ής Ιουνίου, κάτι πολύ σημαντικό σε μια περίοδο υψηλών επιτοκίων.

Όπως άλλωστε είχε δηλώσει η διοίκηση της  Space Ηellas στo πλαίσιo της φετινής της τακτικής γενικής συνέλευσης, μπορεί ο κύκλος εργασιών να σημειώνει πολύ σημαντική άνοδο, ωστόσο πρόκληση αποτελεί η αύξηση των επιτοκίων σε μια περίοδο που οι τραπεζικές υποχρεώσεις διευρύνονται εξαιτίας του μεγαλύτερου όγκου εργασιών και των όποιων καθυστερήσεων στο μέτωπο των εισπράξεων.

Με βάση τη συμφωνία των δύο πλευρών, η Space Hellas εξαγόρασε το ποσοστό της Epsilon Net στη Singular Logic και η Epsilon Net προσέκτησε το ποσοστό της Space Ηellas στην Epsilon Singular Logic. Σε κάθε περίπτωση, θα παραμείνει η σχέση συνεργασίας των δύο εταιρειών στο μέτωπο του cross selling (σταυροειδών πωλήσεων), με στόχο και οι δύο Όμιλοι (Space Ηellas και Epsilon Net) να αποτελούν «one stop shop» για όλο των φάσμα των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v