Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόντρα Κουτσολιούτσων-Folli Follie για την πολιτική αγωγή στη δίκη

Οι Δημήτρης, Τζώρτζης και Καίτη Κουτσολιούτσου επιχείρησαν να «μπλοκάρουν» τη Folli Follie από την παράσταση πολιτικής αγωγής. Ποια είναι τα επιχειρήματα της εταιρείας.

Κόντρα Κουτσολιούτσων-Folli Follie για την πολιτική αγωγή στη δίκη

Το δικαίωμα ή μη παράστασης πολιτικής αγωγής της Folli Follie απασχόλησε τη σημερινή δεύτερη ημέρα εκδίκασης της πολύκροτης υπόθεσης η οποία ξεκίνησε εκ νέου από μηδενική βάση.

Από την πλευρά της η εταιρεία υποστηρίζει ότι σαφώς και νομιμοποιείται ως πολιτικώς ενάγουσα, ενώ η πλευρά των κατηγορουμένων μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου υποστηρίζει ότι η αρχική απόφαση αποβολής της εταιρείας που ελήφθη κατά την πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης «είναι οριστική και δεσμεύει αυτό το δικαστήριο».

Ειδικότερα, κατά την τοποθέτησή του ο συνήγορος της Folli Follie Θέμης Σοφός υποστήριξε ότι η διορισμένη διοίκηση της Folli Follie έχει την εξουσία να δηλώσει παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας. Ο ίδιος μάλιστα εμφάνισε στο δικαστήριο απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, από το οποίο η εταιρεία είχε ζητήσει ερμηνεία της προ 3ετίας δικαστικής απόφασης, στο σκέλος που αφορά εάν η προσωρινή διοίκηση έχει εξουσία ή όχι να παραστεί σε αυτό το ποινικό δικαστήριο.

Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει: «Αμφίβολο θεωρείται το νόημα της απόφασης όταν η λεκτική διατύπωση, λόγω των όρων που χρησιμοποιήθηκαν, οδηγεί σε διαφορετικές ερμηνευτικές εκδοχές, ενώ η ασάφεια της απόφασης πρέπει να είναι τέτοια ώστε να δυσχεραίνεται ή να καθίσταται αδύνατη η κατανόηση αυτής ή η εκτέλεσή της, και η οριοθέτηση του ουσιαστικού δεδικασμένου που απορρέει από αυτήν, προϋποθέσεις που δεν συντρέχουν εν προκειμένω, που το δικαστήριο αποφάνθηκε σαφώς και συμφώνως προς τη διάταξη του άρ. 40 παρ. 3 του ν. 4640/2019».

Από την πλευρά τους οι κατηγορούμενοι Δημήτρης, Τζώρτζης και Καίτη Κουτσολιούτσου επιχείρησαν να «μπλοκάρουν» τη Folli Follie από την παράσταση πολιτικής αγωγής υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η θητεία της προσωρινής διοίκησης έχει λήξει.

«Η προσωρινή διοίκηση της εταιρείας διορίστηκε ως διοίκηση ειδικής αποστολής με στόχο την εξυγίανση της. Το Δικαστήριο που αναβλήθηκε έχει κρίνει ότι δεν περιλαμβάνεται στην εξουσία της η παράσταση υποστήριξης κατηγορίας σε ποινικά δικαστήρια», υποστήριξε ο συνήγορος του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, Ηλίας Αναγνωστόπουλος.

Ο εκ των συνηγόρων του Δημήτρη και της Καίτης Κουτσολιούτσου, Νίκος Κωνσταντόπουλος, από την πλευρά του άφησε αιχμές για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς καθώς, όπως υποστήριξε, «τρία χρόνια δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ισολογισμοί της εταιρείας».

Αύριο πιθανότατα, το δικαστήριο θα αποφανθεί για το αν τελικώς νομιμοποιείται η εταιρεία να βρεθεί «απέναντι» από τους ιδρυτές της και στη συνέχεια θα τοποθετηθούν οι κατηγορούμενοι επί της ενοχής τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v