Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα 2+4 νέα ξενοδοχεία της Brown Hotels

Οι μονάδες που προστίθενται άμεσα στο χαρτοφυλάκιο και ποιες αναμένεται να κάνουν ντεμπούτο το 2024. Τα σχέδια για επέκταση του Isla Brown Chania στην Κρήτη και η απόβαση στην Κύπρο.

Τα 2+4 νέα ξενοδοχεία της Brown Hotels

Με την προσθήκη δύο ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας μέσα στον Νοέμβριο θα ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό της η Brown Hotels, η οποία έχει δρομολογήσει ήδη την έναρξη λειτουργίας τεσσάρων ακόμη μονάδων της μέσα στους πρώτους μήνες του 2024.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, λίγο πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, και κατά πάσα πιθανότητα μέσα στον Νοέμβριο, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το Brown Spices, δυναμικότητας 63 δωματίων. Το ξενοδοχείο θα βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, ανάμεσα στην Ομόνοια και το Μοναστηράκι, στην οδό Ευριπίδου. Το ίδιο διάστημα θα υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες του και το boutique ξενοδοχείο Villa Brown Athinas, δυναμικότητας 19 δωματίων, το οποίο θα φιλοξενείται σε ένα νεοκλασικό κτίριο σε μικρή απόσταση από την Κεντρική Αγορά, στην οδό Αθηνάς.

Με βάση το επενδυτικό πλάνο του ισραηλινών συμφερόντων ξενοδοχειακού ομίλου, μέσα στην επόμενη χρονιά αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους 4 μονάδες στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο την παρουσία της Brown στην Αθήνα.

Ειδικότερα, μέσα στο α’ τρίμηνο του 2024 θα ενταχθεί στην αθηναϊκή ξενοδοχειακή αγορά το Brown Glow. Το ακίνητο, στο οποίο θα στεγάζεται το ξενοδοχείο των 220 δωματίων, βρίσκεται στην οδό Λυκούργου. Η συγκεκριμένη επένδυση κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλύτερων της εταιρείας στην Ελλάδα, δεδομένου ότι το εν λόγω ακίνητο δεν λειτουργούσε ως ξενοδοχείο και ως εκ τούτου πραγματοποιείται ριζική ανάπλασή του.

Η νέα μονάδα, η οποία θα προκύψει από την ανακαίνιση του ακινήτου, θα διαθέτει, μεταξύ άλλων, εστιατόρια και roof top pool, ενώ τον σχεδιασμό του ξενοδοχείου έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο Elastic Architects, που είχε υλοποιήσει και το αντίστοιχο project στην Κόρινθο με το Isla Brown Corinthia.

Τους πρώτους μήνες του 2024 θα κάνει το ντεμπούτο του και το Brown Domino. Το νέο ξενοδοχείο, δυναμικότητας 46 δωματίων, θα βρίσκεται στην οδό Θεμιστοκλέους, στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας, εκεί όπου η ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία έχει ήδη ισχυρό αποτύπωμα.

Πίσω από το Αρχαιολογικό Μουσείο θα κάνει πρεμιέρα και το πλήρως ανακαινισμένο Brown Museum, δυναμικότητας 93 δωματίων. Το ξενοδοχείο, που ανήκε στον όμιλο Hotels of Athens, ο οποίος συνδέεται με τον Γιώργο Τσακίρη, πρώην πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, θα βρίσκεται στην οδό Μπουμπουλίνας, σε μικρή απόσταση από την πλατεία Ομονοίας.

Στα μέσα του 2024 θα ανοίξει τις πόρτες του για τους πρώτους επισκέπτες του και το Villa Sans Rival, με δυναμικότητα 46 δωμάτια. Πρόκειται για το παλιό House Sans Rival, στη συμβολή των οδών Λιοσίων και Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, πλησίον της Ομόνοιας.

Το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας για το 2024 περιλαμβάνει ακόμη την επέκταση του πεντάστερου resort Isla Brown Chania που βρίσκεται στην Κρήτη και έκανε πρεμιέρα αυτό το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο σχεδιασμός προβλέπει την προσθήκη συνολικά 62 δωματίων με πισίνα και βιλών στο υπάρχον συγκρότημα, ενώ θα αναπτυχθούν και δύο ακόμη εστιατόρια.

Το 2025 τοποθετείται, την ίδια στιγμή, το άνοιγμα των δύο ξενοδοχείων που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η Brown στη Θεσσαλονίκη, το Tobacco Thessaloniki, δυναμικότητας 138 δωματίων, στο ακίνητο που στέγαζε τις ιστορικές καπναποθήκες Μιχαηλίδη, και το 82 δωματίων Egnatias Thessaloniki, στο ακίνητο στο οποίο λειτουργούσε το ιστορικό ξενοδοχείο «Βιέννη» από τη δεκαετία του 1920 έως το 1995.

Πιο πίσω χρονικά μετατίθεται και η έναρξη λειτουργίας του πρώτου παραθαλάσσιου resort της Brown στην Αττική στην περιοχή του Σουνίου, καθώς το ακίνητο που θα φιλοξενήσει το νέο project των Ισραηλινών δεν έχει ωριμάσει ακόμη αδειοδοτικά. Πάντως, η επένδυση αφορά ένα resort 4 αστέρων στην Πουνταζέζα και προβλέπει την ανάπλαση μιας μέχρι πρότινος εγκαταλελειμμένης μονάδας που περιλαμβάνει συγκρότημα δύο κτιρίων με πανοραμική θέα σε μία έκταση 33 στρεμμάτων. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, το νέο ξενοδοχείο θα είναι δυναμικότητας 179 σουιτών και δωματίων και, μεταξύ άλλων, σε αυτό θα αναπτυχθούν πισίνα στην ταράτσα, spa, γυμναστήρια αλλά και συνεδριακές εγκαταστάσεις.

Το επενδυτικό πλάνο της Brown προβλέπει για το 2024 και την επέκτασή της στην Κύπρο, και συγκεκριμένα στη Λεμεσό, όπου θα αναπτύξει ένα ξενοδοχείο με το σήμα Lighthouse. Στο νησί μέχρι τώρα η εταιρεία διατηρεί το management ενός ξενοδοχείου, το οποίο, ωστόσο, δεν βρίσκεται στο portfolio της.

Ως προς τις επιδόσεις των ξενοδοχείων της εταιρείας, εκείνα στην Αθήνα έχουν καταγράψει υψηλά νούμερα, με τα resorts να ακολουθούν, καθώς λόγω των καιρικών συνθηκών άργησαν να δώσουν το σύνθημα για την έναρξη της σεζόν.

Σε κάθε περίπτωση πάντως τα μηνύματα για το 2024 είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, με τις τιμές στα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί με τους tour operators να σημειώνουν αύξηση 7%-12% σε σχέση με φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v