Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aegean: Επαναγοράζει ίδιες ομολογίες έως 20 εκατ. ευρώ

Η κίνηση θα γίνει εφόσον η τιμή αγοράς είναι συμφέρουσα (κατώτερη της ονομαστικής αξίας πλέον δεδουλευμένων τόκων) και δεν επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργική ρευστότητα της εταιρείας.

Aegean: Επαναγοράζει ίδιες ομολογίες έως 20 εκατ. ευρώ

Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. (εφεξής «η Εταιρεία») κατ' εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του κατ' εξουσιοδότηση Κανονισμού (ΕΕ) 2016/1052, γνωστοποιεί στο Επενδυτικό Κοινό ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας αποφάσισε στις 28/09/2023 την αγορά από την Εταιρεία ιδίων ομολογιών του από 28/02/2019 Κοινού Ομολογιακού Δανείου που διαπραγματεύονται στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος της ρυθμιζόμενης αγοράς του Χ.Α. (οι «Ομολογίες»), εφόσον η τιμή αγοράς είναι συμφέρουσα (ήτοι κατώτερη της ονομαστικής αξίας πλέον δεδουλευμένων τόκων (below par)) και δεν επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργική ρευστότητα της Εταιρείας.

Το μέγιστο ποσό που δύναται να διατεθεί για τον σκοπό αυτό ανέρχεται στα 20 εκατ. ευρώ ενώ το διάστημα εντός του οποίου δύνανται να γίνουν οι αγορές λήγει στις 28/09/2024. Η αγορά των Ομολογιών θα γίνει σύμφωνα με το άρθρο 62 του ν. 4548/2018, με σκοπό την εν συνεχεία ακύρωση των αποκτηθεισών Ομολογιών και την ισόποση οριστική μείωση των υποχρεώσεων της Εταιρείας.

Η Εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την υλοποίηση της παραπάνω απόφασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v