Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στενεύουν τα περιθώρια για τη Βαρβαρέσος

Σε «προχωρημένες διαβουλεύσεις» με υποψήφιο επενδυτή η εισηγμένη νηματουργία. Κάθετη πτώση του τζίρου στο εξάμηνο, με λειτουργικές ζημιές και αρνητικά ίδια κεφάλαια για την εισηγμένη.

Στενεύουν τα περιθώρια για τη Βαρβαρέσος

Μείωση του κύκλου εργασιών από τα 4,46 στο 1,47 εκατ. ευρώ, αρνητικό EBITDA (-2,45 εκατ.) και καθαρή ζημία 4,5 εκατ. ευρώ σημείωσε κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο η νηματουργία Βαρβαρέσος.

Λόγω των συνεχών ζημιογόνων επιδόσεων κατά τα τελευταία χρόνια, τόσο τα ίδια κεφάλαια της εισηγμένης (-30,8 εκατ. ευρώ) όσο και το κεφάλαιο κίνησης (-47 εκατ. ευρώ) έχουν καταστεί αρνητικά.

Επιπλέον, οι τράπεζες έχουν διακόψει τη χρηματοδότηση, ενώ παράλληλα αριθμός εργαζομένων έχει προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας και εέχουν υπάρξει καταγγελίες δανείων.

Απέναντι σ’ αυτή τη δυσμενέστατη συγκυρία, η διοίκηση της Βαρβαρέσος συνεχίζει τις επαφές με ενδιαφερόμενους στρατηγικούς επενδυτές, υποστηρίζοντας πως «βρίσκεται σε προχωρημένες διαβουλεύσεις» με έναν εξ αυτών.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, η Βαρβαρέσος μπορεί -βάσει εκπονημένου σχεδίου- να καταστεί λειτουργικά βιώσιμη, στον βαθμό που προσελκυστεί στρατηγικός επενδυτής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v