Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΛΘ: Εναρμονίζεται με τους στρατηγικούς στόχους η εξαγορά του λιμανιού Βόλου

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του Λιμένα Βόλου αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας έπειτα από ενδελεχή ανάλυση της αγοράς και εκτίμηση των προοπτικών ανάπτυξης του λιμένα Βόλου, επισημαίνει.

ΟΛΘ: Εναρμονίζεται με τους στρατηγικούς στόχους η εξαγορά του λιμανιού Βόλου

«Η επέκταση των δραστηριοτήτων της ΟΛΘ Α.Ε. με τη συμμετοχή της στην ΟΛΒ Α.Ε. στοχεύει να εξυπηρετήσει αποτελεσματικότερα τις ανάγκες, τόσο στην αγορά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας όσο και διεθνώς, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία και κοινωνία», τονίζει σε σημερινή ανακοίνωσή της η OΛΘ Α.Ε. για τη «στρατηγική επένδυση» στον λιμένα του Βόλου.

«Στις 28 Σεπτεμβρίου 2023, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε την ανακήρυξη της OΛΘ Α.Ε. ως Προτιμητέου Επενδυτή για την απόκτηση του 67% των μετοχών της "Οργανισμός Λιμένος Βόλου Α.Ε." (ΟΛΒ Α.Ε.), διαχειρίστριας εταιρείας του Λιμένα Βόλου, έναντι τιμήματος 51 εκατ. ευρώ. Η συμμετοχή της OΛΘ Α.Ε. στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του Λιμένα Βόλου αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, έπειτα από ενδελεχή ανάλυση της αγοράς και εκτίμηση των προοπτικών ανάπτυξης του λιμένα Βόλου», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Η απόφαση για τη συμμετοχή στον συγκεκριμένο διαγωνισμό», προστίθεται, «εναρμονίζεται με τους στρατηγικούς επιχειρηματικούς στόχους της OΛΘ Α.Ε. για την ανάπτυξη και παροχή ενός δικτύου συνδυασμένων μεταφορών πολλαπλών πυλών και λύσεων εφοδιαστικής αλυσίδας για τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v