Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διάκριση της [i2.d] technologies στα βραβεία WITSA Global Innovation & Tech Excellence

Η ελληνική start-up αναδείχθηκε ως «Merit Winner» για την υπηρεσία διάθεσης σχεσιακών βάσεων δεδομένων στο Cloud, petranna™.db. Σε ποια κατηγορία ξεχώρισε.

Διάκριση της [i2.d] technologies στα βραβεία WITSA Global Innovation & Tech Excellence

Η ελληνική start-up [i2.d] technologies βραβεύτηκε στην κατηγορία «Digital Transformation of the Year, Private Sector/NGO» ως «Merit Winner» στα διεθνή βραβεία Global Innovation & Tech Excellence 2023 του Παγκόσμιου Συνδέσμου Καινοτομίας, Τεχνολογίας και Υπηρεσιών (WITSA). Η διεθνής αυτή διάκριση επιβραβεύει την petranna™.db, μιας υπηρεσίας που εισάγει νέα τεχνολογικά δεδομένα, εξελίσσοντας τον τομέα της ψηφιακής μετάβασης δεδομένων στο Cloud.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα Βραβεία Παγκόσμιας Καινοτομίας και Τεχνολογικής Αριστείας WITSA απονέμονται κατ’ επιλογή σε άτομα, ακαδημαϊκά ιδρύματα, εταιρείες, ΜΚΟ ή κυβερνήσεις των οποίων οι εφαρμογές ψηφιακών τεχνολογιών παρουσιάζουν εξαιρετικά επιτεύγματα. Φέτος, το Παγκόσμιο Συνέδριο του WITSA για την Καινοτομία και την Τεχνολογία πραγματοποιήθηκε στη Μαλαισία, με τη συμμετοχή περισσότερων από 10.000 αντιπροσώπων από 80 χώρες. Το Βραβείο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Χρονιάς» αναγνωρίζει κάθε χρόνο το πιο αποτελεσματικό έργο στην ενοποίηση διαφορετικών συστημάτων και την εξέλιξη της υπάρχουσας τεχνολογίας για μετάβαση στο Cloud. Σύμφωνα με το σκεπτικό της επιτροπής αξιολόγησης του WITSA, η [i2.d] technologies βραβεύτηκε για την πρωτοποριακή τεχνολογία της, η οποία «επιτυγχάνει εξοικονόμηση κόστους, ενισχύει την παραγωγικότητα, βελτιώνει τις εσωτερικές διαδικασίες και δημιουργεί νέες ευκαιρίες σε κάθε επιχείρηση».

Ο κ. Γιάννης Δημητριάδης, ιδρυτής και Managing Director της [i2.d] technologies δήλωσε:

«Για εμάς στην [i2.d] technologies, η διάκριση από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Καινοτομίας, Τεχνολογίας και Υπηρεσιών (WITSA) αποτελεί επιβράβευση των προσπαθειών μας να είμαστε στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας τεχνολογικής καινοτομίας. Πρόκειται για μία βράβευση κομβικής σημασίας η οποία σηματοδοτεί μία νέα εποχή για την [i2.d] technologies και μας δίνει την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσουμε στην παγκόσμια αγορά βάσεων δεδομένων ως υπηρεσία (Database-as-a-Service, DBaaS). Είμαστε υπερήφανοι που το petranna™.db είναι η πρώτη υπηρεσία παγκοσμίως που δίνει ολιστική λύση στο πρόβλημα ενσωμάτωσης της αρχιτεκτονικής SaaS στο επίπεδο διαχείρισης δεδομένων. Πιστεύουμε ότι με το να βρισκόμαστε εδώ σήμερα, αποδεικνύουμε πως οι ελληνικές εταιρείες παράγουν τεχνολογία αιχμής, έχουν καίρια παρουσία στη διεθνή ψηφιακή αγορά και ξεχωρίζουν ανάμεσα στους παγκόσμιους τεχνολογικούς κολοσσούς».

Το petranna™.db, η μοναδική υπηρεσία διάθεσης σχεσιακών βάσεων δεδομένων στο Cloud με ενσωμάτωση του μοντέλου SaaS στο επίπεδο διαχείρισης δεδομένων, κεφαλαιοποιεί όλα τα πλεονεκτήματα της multi-tenancy αρχιτεκτονικής καθώς:

  • Αυτοματοποιεί τη μετάβαση οποιασδήποτε σχεσιακής βάσης δεδομένων στο Cloud
  • Αναδιαμορφώνει ριζικά το μοντέλο διάθεσης αναφορικά με το κόστος και με την time-to-market ανάπτυξη λογισμικού SaaS
  • Μειώνει ριζικά τα κόστη υποδομής, συντήρησης και λειτουργίας
  • Εξαλείφει το – ρίσκο που απαιτεί η μετάβαση στο Cloud, βοηθώντας παράλληλα τους εμπλεκόμενους να επικεντρωθούν στην κύρια δραστηριότητά τους
  • Προσδίδει ισχυρό πράσινο αποτύπωμα χάρη στη βελτιστοποίηση και εξοικονόμηση πόρων

H [i2.d] technologies, με ένα game-changer πακέτο υπηρεσιών, στοχεύει να γίνει ένας κορυφαίος τεχνολογικός φορέας παγκοσμίως για το μοντέλο παροχής τεχνολογίας υποδομής SaaS και Cloud, και ένας στρατηγικός συνεργάτης/business partner για τους πελάτες της, μεταξύ των οποίων είναι οι κατασκευαστές λογισμικού και οι πάροχοι λύσεων SaaS.

Ο όρος SaaS (Software as a Service) αναφέρεται στη μέθοδο παροχής λογισμικού, σύμφωνα με την οποία μία παρεχόμενη εφαρμογή φιλοξενείται σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή, ούτως ώστε οι δυνατότητές της να είναι διαθέσιμες στους τελικούς χρήστες αυτής μέσω διαδικτύου, παρέχοντας: ευελιξία, εξοικονόμηση χρόνου και πόρων, άμεση παραμετροποίηση, ταχύτητα ανάπτυξης και διάθεσης των δικών τους προϊόντων & υπηρεσιών χρησιμοποιώντας την τυποποιημένη τεχνολογία της εταιρείας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την [i2.d] technologies και την πρωτοποριακή υπηρεσία petranna™.db επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.i2-d.com.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v