Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωκλινική: Νέο τμήμα Γενετικής Συμβουλευτικής για τον κληρονομικό καρκίνο

Σε ποιους απευθύνεται το νέο Τμήμα Γενετικής Συμβουλευτικής που εντάσσει στις υπηρεσίες της η Ευρωκλινική Αθηνών.

Ευρωκλινική: Νέο τμήμα Γενετικής Συμβουλευτικής για τον κληρονομικό καρκίνο

Η Ευρωκλινική Αθηνών, εντάσσει νέο Τμήμα Γενετικής Συμβουλευτικής στο ευρύτερο φάσμα των υπηρεσιών της, το οποίο προσφέρει ανίχνευση της προδιάθεσης εμφάνισης καρκίνου, υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου Κλινικού Εργαστηριακού Γενετιστή Δρ. Δ. Γιαννουκάκου.

Η Γενετική Συμβουλευτική αποτελεί μια επιστημονική πρακτική, η οποία αντλεί πληροφορίες από το ατομικό ή το οικογενειακό ιατρικό ιστορικό του ατόμου αλλά και από τη γονιδιακή ανάλυση του DNA και εκτιμάται η προδιάθεσή του να αναπτύξει καρκίνο κατά τη διάρκεια της ζωής του, συμβάλλοντας στην έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη.

Το Τμήμα Γενετικής Συμβουλευτικής απευθύνεται σε άτομα:

• που νοσούν με κάποια μορφή κακοήθειας και επιθυμούν σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό τους, να λάβουν στοχευμένη θεραπεία

• που έχουν ήδη νοσήσει και θέλουν να γνωρίζουν την πιθανότητα επανεμφάνισης της νόσου

• με γνωστό οικογενειακό ιστορικό νεοπλασίας, για την ανίχνευση κινδύνου και τη λήψη των απαραίτητων μέτρων πρόληψης των ιδίων αλλά και των συγγενών τους

• χωρίς γνωστό οικογενειακό ιστορικό νεοπλασίας, προκειμένου να μάθουν αν ανήκουν σε κατηγορία υψηλού κινδύνου για την ανάπτυξη συγκεκριμένων τύπων καρκίνου κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Η Γενετική Συμβουλευτική περιλαμβάνει καταγραφή αναλυτικού ιστορικού τριών γενεών, ανάλυση DNA σε εξειδικευμένο εργαστήριο και συμβουλευτική από εξειδικευμένο γενετιστή.

Με την ένταξη του νέου Τμήματος Γενετικής Συμβουλευτικής, η Ευρωκλινική Αθηνών διατηρεί τη δέσμευσή της στην παροχή υψηλής ποιότητας φροντίδας υγείας και την προώθηση της πρόληψης και της προσωποποιημένης ιατρικής για όλους, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v