Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποκλειστικές συζητήσεις ΔΕΗ για εξαγορά της Κωτσόβολος

Η Επιχείρηση φέρεται να έχει υποβάλει την υψηλότερη προσφορά και να συζητά με την Currys για την αγορά της αλυσίδας. Δεν έχει προχωρήσει ακόμα οικονομικό και νομικό due diligence.

Αποκλειστικές συζητήσεις ΔΕΗ για εξαγορά της Κωτσόβολος

Στη διαβάθμιση του ενδιαφέροντός της για την εξαγορά της Κωτσόβολος προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΗ, εισερχόμενη σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τον πωλητή, τον βρετανικό μητρικό όμιλο της αλυσίδας, Currys.

Η παραπάνω εξέλιξη, εφόσον επιβεβαιωθεί, αποκλείει -τουλάχιστον σε αυτή τη φάση- τη συμμετοχή των υπόλοιπων υποψήφιων αγοραστών, μεταξύ των οποίων ο όμιλος Quest και κοινοπρακτικό σχήμα με επικεφαλής τον όμιλο Μαρινάκη.

Πηγές κοντά στη ΔΕH επιβεβαιώνουν τις αποκλειστικές συζητήσεις, ενώ ακόμα δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση της Επιχείρησης.

Υπενθυμίζεται πως στην έως τώρα διαδικασία, την οποία οργανώνει ως σύμβουλος η Citi, οι ενδιαφερόμενοι είχαν πρόσβαση μέσω VDR σε οικονομικά δεδομένα της Κωτσόβολος. Μετά την κατάθεση των οικονομικών προσφορών, η Currys εισήλθε σε διαδικασία αξιολόγησής τους και κατά τα φαινόμενα επέλεξε ως καλύτερη προσφορά εκείνη της ΔΕΗ, όπως αποκάλυψε χθες η στήλη Χαμαιλέων.

Σημειώνεται ότι στην παρούσα φάση δεν έχει γίνει οικονομικό και νομικό due diligence για την πώληση της Κωτσόβολος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v