Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτίναξη κερδών για τον Μουσικό Οίκο Νάκα

Τα καθαρά κέρδη της εισηγμένης υπερδιπλασιάστηκαν στο 1,68 εκατ. ευρώ. Πρόταση για διανομή μερίσματος 0,18 ευρώ ανά μετοχή.

Εκτίναξη κερδών για τον Μουσικό Οίκο Νάκα

Σαφή βελτίωση οικονομικών επιδόσεων σημείωσε κατά τη χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου του 2023 ο Μουσικός Οίκος Νάκα, καθώς:

• Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε από τα 22 στα 26,068 εκατ. ευρώ.

• Το EBITDA διευρύνθηκε από τα 2,49 στα 3,81 εκατ. ευρώ.

• Τα καθαρά κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν (από τα 779 χιλ. στο 1,689 εκατ. ευρώ).

• Τα ίδια κεφάλαια στις 30/6/2023 διαμορφώθηκαν στα 18,884 εκατ. ευρώ και ο καθαρός δανεισμός μόλις στο 1,85 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας προτίθεται να προτείνει στην επικείμενη ετήσια τακτική γενική συνέλευση τη διανομή μερίσματος 0,18 ευρώ ανά μετοχή, ποσό που ισούται με την περυσινή συνολική χρηματική διανομή προς τους μετόχους (μέρισμα συν επιστροφή κεφαλαίου).

Σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις για την πορεία της τρέχουσας οικονομικής χρήσης που ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου του 2024, η διοίκηση αναφέρει:

«Στο μέτρο της καλύτερης δυνατής αντίληψης που μπορεί να έχει η διοίκηση μέσα στις παρούσες συνθήκες της ελληνικής και παγκόσμιας οικονομίας, προβλέπεται ότι ο κύκλος εργασιών θα αυξηθεί οριακά σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Τα κέρδη του Ομίλου θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα σε σχέση με τα αντίστοιχα της προηγούμενης χρήσης.

Βασικές παράμετροι για την πορεία του Ομίλου είναι:

α) Η συμπεριφορά των καταναλωτών στο επόμενο έτος, η οποία μετά τις συνεχείς αυξήσεις τιμών σε βασικά είδη καθημερινής κατανάλωσης, ενδέχεται να επηρεάσει τις πωλήσεις του Ομίλου και

β) Η γεωπολιτική σταθερότητα των περιοχών οπού δραστηριοποιείται ο Όμιλος.

Ο Όμιλος θα συνεχίσει τις αυστηρά επιλεγμένες επενδύσεις, κυρίως αυτές που αφορούν την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού καταστήματος».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v