Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΧΣ: Αντίστροφη μέτρηση για Alpha, σενάριο cornerstone επενδυτή στην Εθνική

Παρασκευή κλείνει η περίοδος των ανταγωνιστικών προσφορών για την Alpha Bank και το περιθώριο για βελτιωτική κίνηση από UniCredit. Πιθανή έκπληξη με εμφάνιση cornerstone επενδυτή για την Εθνική Τράπεζα.

ΤΧΣ: Αντίστροφη μέτρηση για Alpha, σενάριο cornerstone επενδυτή στην Εθνική

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαγωνιστική διαδικασία για την αποεπένδυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από την Alpha Bank, μέσω της πώλησης του 9% των μετοχών.

Αύριο το απόγευμα λήγει η περίοδος των ανταγωνιστικών προσφορών, ενώ το αν η UniCredit θα υποβάλει βελτιωτική προσφορά το γνωρίζει ο σύμβουλος αποεπένδυσης, η γαλλική Lazard.

Πηγές με γνώση της υπόθεσης υποστηρίζουν ότι το 9% θα καταλήξει στην ιταλική τράπεζα, ακόμη κι αν υπάρξει άλλος ενδιαφερόμενος. Κι αυτό διότι η «ποιότητα» της ιταλικής τράπεζας υπερέχει έναντι τυχόν άλλων προσφορών από εταιρείες κεφαλαίου και funds.

Επί της διαδικασίας, αύριο, μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου, ΤΧΣ και Lazard θα εξετάσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες και οι σχετικές ανακοινώσεις εκτιμάται ότι θα γίνουν τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, πριν το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου της Αθήνας. Εκτός κι αν αύριο βράδυ αποφασιστεί να ανακοινωθεί η πώληση.

Παίρνει σειρά η ΕΤΕ

Αμέσως μετά και την επίσημη ανακοίνωση της πώλησης του 9% της Alpha Βank, το Ταμείο θα εκκινήσει τη διαδικασία για την πώληση του 20%-25% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας (από το 40,3% που κατέχει).

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι η διαγωνιστική διαδικασία θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα. Στο μεταξύ τα μηνύματα από τις επαφές με τους επενδυτές για το εγχείρημα που αφορά την αποεπένδυση του Ταμείου από την Εθνική είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, δεν αποκλείεται να υπάρξει επενδυτής σε ρόλο cornerstone.

Σε ό,τι αφορά το ποσοστό πώλησης της Εθνικής Τράπεζας, συζητείται η διάθεση έως 25% καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι ζωηρό και υπάρχει το ισχυρό ενδεχόμενο του cornerstone ξένου επενδυτή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα ποσοστό της τάξης του 5% θα δοθεί στην εγχώρια αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v