Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π. Μυλωνάς στο Χρηματιστήριο: Ελπίζω σύντομα να είμαστε πάλι εδώ

Τι είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας στην τελετή έναρξης της συνεδρίασης. Για εξέλιξη - σταθμό για την εγχώρια κεφαλαιαγορά έκανε λόγο ο Γ. Κοντόπουλος.

Π. Μυλωνάς στο Χρηματιστήριο: Ελπίζω σύντομα να είμαστε πάλι εδώ

Με μια ευχή που παραπέμπει σε υπόσχεση έκλεισε την ομιλία του κατά την τελετή έναρξης της σημερινής συνεδρίασης του ΧΑ ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Παύλος Μυλωνάς, δηλώνοντας με αφορμή το πετυχημένο placement: «ελπίζω σύντομα να είμαστε πάλι εδώ».

Ο CEO της Εθνικής επισήμανε την ψήφο εμπιστοσύνης που αποτελεί για την τράπεζα και τη χώρα η σημαντική υπερκάλυψη της προσφοράς του 22% των μετοχών Εθνικής Τράπεζας από το ΤΧΣ, υπογραμμίζοντας τα δυνατά μεγέθη της τράπεζας αλλά και την προεργασία για την επίτευξη του εγχειρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΧΣ κατέχει ακόμη το 18,39% του μετοχικού κεφαλαίου της Eθνικής Τράπεζας, στη διάθεση μέρους του οποίου προφανώς αναφέρεται ο κ. Μυλωνάς. Ωστόσο, το πρόγραμμα στρατηγικής αποεπένδυσης που έχει συντάξει το ΤΧΣ και έχει εγκρίνει η κυβέρνηση δεν παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες επ’ αυτού, καθώς οι δημοσιοποιημένοι στόχοι σταματούν στη διάθεση του 27% της Τράπεζας Πειραιώς κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024. 

Η Εθνική διαθέτει την ευχέρεια ενεργοποίησης εγκριθέντος από τη γενική συνέλευση προγράμματος buy back, που μπορεί να μειώσει περαιτέρω το ποσοστό του ΤΧΣ.

 

Από την πλευρά του, ο CEO της ΕΧΑΕ Γιάννος Κοντόπουλος, αφού δήλωσε ότι η διάθεση των μετοχών Εθνικής αποτελεί εξέλιξη – σταθμό για την κεφαλαιαγορά, αποκάλυψε ότι οι αιτήσεις των Ελλήνων ιδιωτών επενδυτών στη δημόσια προσφορά (ελληνικό βιβλίο) προσέγγισαν τις 7.500 εκ των οποίων 765 αποτελούν νέες μερίδες που άνοιξαν για την εγγραφή στο placement της Εθνικής και 315 ενεργοποίηση αδρανών κωδικών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v