Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Προχωρά στην έκδοση retail ομολόγου και σε νέο κοινοπρακτικό δάνειο

Στις επόμενες κινήσεις της για την αναδιάρθρωση δανεισμού προχωρά η Intralot. Μετά την ΑΜΚ προχωρά σε έκδοση διαπραγματεύσιμου ομολόγου και σε σύμβαση κοινοπρακτικού δανείου με πέντε τράπεζες. Πού αναζητά νέες ευκαιρίες.

Intralot: Προχωρά στην έκδοση retail ομολόγου και σε νέο κοινοπρακτικό δάνειο

Μέσα στον Δεκέμβριο αναμένεται να ολοκληρωθεί και κατατεθεί στη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το ενημερωτικό δελτίο για το retail ομόλογο της Inralot ύψους 130 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για την δεύτερη κίνηση αναδιάρθρωσης των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 135 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο. Θα ακολουθήσει και η τρίτη κίνηση για την σύναψη κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου όπου η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με πέντε τράπεζες.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή CEO της Intralot, Χρυσόστομο Σφάτο, κατά την ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου, με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις παραπάνω κινήσεις θα αποπληρωθούν οι ομολογίες με λήξη το 2024 που πλέον φτάνουν τα 229,56 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως στο τέλος του εννεαμήνου του 2023 ο καθαρός δανεισμός ανήλθε στα 458,2 εκατ., μειωμένος κατά 32,3 εκατ. και 51,5 εκατ. σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2022 και το εννεάμηνο του 2022 αντίστοιχα.

Η διοίκηση της εταιρείας εμφανίστηκε αισιόδοξη για τη μέχρι σήμερα πορεία του τέταρτου τριμήνου του έτους καθώς όπως ανέφερε ο κ. Σφάτος κινείται με βάση τους στόχους που είχαν τεθεί για το σύνολο της χρονιάς.

«Δεν βλέπουμε κάτι ασυνήθιστο ή ιδιαίτερα αρνητικό το επόμενο διάστημα», σημείωσε ο κ. Σφάτος απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναλυτή.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην επιλογή της διοίκησης να επικεντρωθεί σε συμβόλαια λοταρίας, τεχνολογίας και σε ανεπτυγμένες αγορές με αποτέλεσμα σήμερα η εταιρεία να εμφανίζει σημαντικά μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους.

Ο κ. Σφάτος επανέλαβε πως προτεραιότητα της Intralot οι ΗΠΑ όπου «υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες» τις οποίες πλέον μπορούν να διεκδικήσουν.

Παράλληλα βλέπουν και την αγορά της Αυστραλίας όπου η εταιρεία διεκδικεί νέες συμβάσεις. «Η INTRALOT έχει πλέον αλλάξει σελίδα, έχει ισχυροποιηθεί και μπορεί να διεκδικεί νέα συμβόλαια και έργα » είπε κλείνοντας την τηλεδιάσκεψη ο κ. Σφάτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v