Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda Development: Malls και Ελληνικό ενισχύουν τα μεγέθη

Ενισχυμένα αποτελέσματα και τα προσεχή τρίμηνα από την εμπορευματοποίηση των οικιστικών projects και των εμπορικών αναπτύξεων στο Ελληνικό αναμένει η διοίκηση του ομίλου.

Lamda Development: Malls και Ελληνικό ενισχύουν τα μεγέθη

Πρόοδο τόσο στην εξέλιξη των έργων όσο και της εμπορευματοποίησης των αναπτύξεων στο Ελληνικό παρουσίασε η διοίκηση του ομίλου Lamda Development κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ενημέρωσης των αναλυτών με αφορμή τα αποτελέσματα εννεαμήνου του ομίλου.

Ανέφερε ότι η συνολική αξία χαρτοφυλακίου (GAV) του ομίλου έχει φτάσει στο τέλος του εννεαμήνου στα 3,2 δισ. ευρώ με το έργο του Ελληνικού να αντιστοιχεί σε 2 δισ. ευρώ, αυξημένη κατά 45 εκατ. ευρώ σε σχέση με το τέλος του 2022, λόγω της επανεκτίμησης της αξίας των επενδυτικών ακινήτων με θετική επίπτωση 22 εκατ. ευρώ και της αύξησης των κεφαλαιουχικών δαπανών (CAPEX) κατά 23 εκατ. ευρώ μετά την αφαίρεση του κόστους πωληθέντων ακινήτων.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα έως τις αρχές Νοεμβρίου, οι εισπράξεις από προκαταβολές για τα οικιστικά projects και οικόπεδα ανήλθαν στα 448 εκατ.ευρώ (50% από τον MRT). Έως το τέλος του 2023 οι εισπράξεις της Lamda εκτιμώνται σε σχεδόν 270 εκατ. ευρώ. Έως το τέλος του χρόνου επίσης αναμένεται να λανσαριστούν επιπλέον 30 ακίνητα από τις οικιστικές αναπτύξεις του project Little Athens (Park Rise). Ακολουθεί τον Ιανουάριο του 2023 η προπώληση ακόμη 80 κατοικιών στα τρία συγκροτήματα που θα αναπτυχθούν στα σύνορα με τον Άλιμο.

Λόγος έγινε για τις επιδόσεις των malls της Lamda, που κατέγραψαν ιστορικό ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας, καθώς αυξήθηκε κατά 28% στα 61,6 εκατομμύρια ευρώ. Σε ότι αφορά την ανθεκτικότητα των malls h διοίκηση της Lamda τόνισε πως η ανανέωση αριθμού των συμβολαίων μισθώσεων στα υφιστάμενα malls θα γίνει βάσει του δείκτη πληθωρισμού, κάτι που θα ενισχύσει τα μεγέθη του ομίλου το 2024.

Εντός του πρώτου τριμήνου του 2024 ξεκινά επίσης η υπογραφή οριστικών συμβολαίων μίσθωσης των χώρων και στα δύο υπό ανάπτυξη malls της Lamda στο Ελληνικό. Ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον μεταφρασμένο σε υπογεγραμμένα head of terms για το 64% του Vouliagmenis Μall και το 46% του Riviera Galleria.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v