Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα επένδυση του Μιχαήλ Αραμπατζή στα logistics

Η εκ Βορείου Ελλάδος ορμώμενη επιχειρηματική οικογένεια γνωστή για τις ζύμες της ίδρυσε χθες την εταιρεία Αραμπατζής Υπηρεσίες Logistics.

Νέα επένδυση του Μιχαήλ Αραμπατζή στα logistics

Στην ίδρυση εταιρείας logistics προχώρησε πριν από λίγες ώρες η οικογένεια Αραμπατζή. Η εκ Βορείου Ελλάδος ορμώμενη επιχειρηματική οικογένεια γνωστή για τις ζύμες της ίδρυσε χθες Δευτέρα την εταιρεία Αραμπατζής Υπηρεσίες Logistics ΑΕ με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 25.000 ευρώ, διάρκεια 50 έτη και αντικείμενο τις υπηρεσίες μεταφοράς με διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού (logistics), άλλες υπηρεσίες αποθήκευσης, υπηρεσίες αποθήκευσης υπό ψύξη, υπηρεσίες συγκέντρωσης και διανομής εμπορευμάτων.

Μέτοχοι της εταιρείας είναι οι κ.κ. Κωνσταντίνος Αραμπατζής, Αλέξανδρος Αραμπατζής, Χριστίνα Αραμπατζή, Κυριακή Αραμπατζή, Ελένη Αραμπατζή, Κωνσταντίνα Αραμπατζή και Μιχαήλ Αραμπατζής.

Ο κ. Μ. Αραμπατζής που ξεκίνησε σε ηλικία 17 ετών το 1974 την επιχειρηματική του προσπάθεια από ένα κατάστημα αρτοσκευασμάτων και μπουγάτσας στα Νέα Μάλγαρα είναι σήμερα ένα από τους μεγαλύτερους «παίκτες» στην αγορά της ζύμης.

Το 1980 ίδρυσε τη Μακεδονική Σφολιάτα την οποία πούλησε στον Δημήτρη Δασκαλόπουλο κοντά δύο δεκαετίες μετά. Το 2001 δημιούργησε την Ελληνική Ζύμη, στην οποία ποσοστό 49% απέκτησε το 2006 η Vivartia και ο Μιχαήλ Αραμπατζής έλαβε το 49% της εταιρείας Άλεσις της Vivartia και το 2021 δημιούργησε το τέταρτο εργοστάσιο παραγωγής στη βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης με 6 νέες γραμμές. 

Η Ελληνική Ζύμη – Μ. Αραμπατζής, θυγατρική σήμερα του Μπάρμπα Στάθη -σ.σ. η Μπάρμπα Στάθης και ο κ. Μιχαήλ Αραμπατζής κατέχουν αντίστοιχα το 75% και 25% της Ελληνική Ζύμης και της Άλεσις- εμφάνισε πέρυσι πωλήσεις άνω των 120,1 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 34,2% έναντι του 2021 και η λειτουργική́ κερδοφορία της -συμπεριλαμβανομένου και του ΔΠΧΑ 16- ανήλθε στα 14,7 εκατ. ευρώ από 11,1 εκατ. ευρώ το 2021 (+32,43%).

Τα μικτά κέρδη της αυξήθηκαν 30% στα 22,5 εκατ. ευρώ ωστόσο το μικτό περιθώριο κέρδους μειώθηκε στο 18,7% έναντι 19,3% το 2021. Σημαντική αύξηση 28,9% κατεγράφη και σε επίπεδο κερδών προ φόρων τα οποία ανήλθαν στα 9,8 εκατ. ευρώ και στα καθαρά αποτελέσματα που άγγιξαν τα 8 εκατ. ευρώ (+33,33%) ενώ κατά 57,4% αυξήθηκαν τα χρηματικά διαθέσιμα ανερχόμενα στα 6,6 εκατ. ευρώ. 

Την ανάπτυξη αυτή η διοίκησή της βιομηχανίας που παράγει προϊόντα κατεψυγμένης ζύμης -τα πωλεί στο Food Service και στη λιανική- στη μονάδα της στη ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης την αποδίδει στην ενίσχυση των εξαγωγών της.  Για την τρέχουσα χρήση η εταιρεία εστιάζει μεταξύ άλλων και στην περαιτέρω ενδυνάμωση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων της. Βασική επιδίωξη είναι η αύξηση των μεριδίων αγοράς στους τομείς που δραστηριοποιείται, η είσοδος σε νέες αγορές του εξωτερικού, ο εμπλουτισμός της προϊοντικής της γκάμας και ο εξορθολογισμός του κόστους μέσω του επενδυτικού της πλάνου ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Μ. Αραμπατζή περιλαμβάνεται και η υδροπονική καλλιέργεια ντομάτας καθώς είναι συνιδρυτής και πρόεδρος της Wonderplant που ίδρυσαν το 2008 οι επιχειρηματίες κ.κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Σταύρος Νένδος, Αχιλλέας Φώλιας, Μιχαήλ Αραμπατζής και Θέμης Μακρής. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v