Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CEO στη Molgas αναλαμβάνει ο Σοφοκλής Παπανικολάου της Blue Grid

Νέος επικεφαλής της Blue Grid αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Λαγάκος, ο μέχρι σήμερα COO της εταιρείας.

CEO στη Molgas αναλαμβάνει ο Σοφοκλής Παπανικολάου της Blue Grid

Ο όμιλος της Molgas είναι σήμερα ο μεγαλύτερος προμηθευτής LNG και εναλλακτικών καυσίμων σε τελικούς καταναλωτές στην Ευρώπη. Εδώ και 25 έτη, με ιστορική αφετηρία και διοικητική έδρα τη Μαδρίτη, ο όμιλος παραδίδει ετησίως περισσότερα από 22.000 φορτία LNG και BioLNG σε τελικούς καταναλωτές σε 10 χώρες στους τομείς της βιομηχανίας, των οδικών μεταφορών και της ναυτιλίας.

Το 2022 η Molgas επένδυσε πλειοψηφικά στην ελληνική Blue Grid, προκειμένου να ηγηθεί μέσω της τελευταίας στην ανάπτυξη της αγοράς του small scale LNG στη ΝΑ Ευρώπη. Η επένδυση αυτή ήταν μία «ψήφος εμπιστοσύνης» στην επιτυχή πορεία της ελληνικής ενεργειακής εταιρείας.

Σήμερα, η Blue Grid έχει ήδη ξεκινήσει να φορτώνει σε τακτική βάση φορτία LNG από τη νέα εγκατάσταση του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα, η οποία ετέθη σε εμπορική λειτουργία μόλις πριν από λίγες ημέρες το Νοέμβριο, παραδίδοντας σε πελάτες της στο εξωτερικό. Από τις αρχές του 2024 ξεκινά να προμηθεύει τις πρώτες βιομηχανίες στην Ελλάδα που στρέφονται στο LNG, ενώ ταυτόχρονα εγκαινιάζει τα πρώτα πρατήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ιωάννινα και μέσω αυτών την εθνική αγορά για την κίνηση βαρέων οχημάτων με LNG/BioLNG.

Μόλις χθες, η Molgas ανακοίνωσε σημαντικές οργανωτικές αλλαγές, με ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο στην Blue Grid καθώς η διοικητική ομάδα του ομίλου ανανεώνεται, με έντονο «άρωμα Ελλάδας».

Πιο συγκεκριμένα, ο έως σήμερα CEO της Molgas, Fernando Sarasola, αναλαμβάνει τον ρόλο του Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου. Παράλληλα αναλαμβάνει την ευθύνη να αναπτύξει σε συνεργασία με την Infravia Capital Partners, κύριο μέτοχο της Molgas, μία πανευρωπαϊκή πλατφόρμα παραγωγής βιομεθανίου και BioLNG, ξεκινώντας από μία ήδη ισχυρή βάση μονάδων παραγωγής σε Νορβηγία, Ισπανία και Ελλάδα.

Καθήκοντα CEO του ομίλου της Molgas αναλαμβάνει ο ιδρυτής και μέχρι σήμερα CEO της Blue Grid, Σοφοκλής Παπανικολάου. Η ανάθεση του ρόλου του επικεφαλής του μεγαλύτερου ομίλου προμήθειας LNG στην Ευρώπη στον κ. Παπανικολάου αποτελεί αδιαμφισβήτητη αναγνώριση της επιτυχημένης πορείας της Blue Grid, καθώς και σημαντική παρακαταθήκη για την ακόμη ταχύτερη ανάπτυξη της αγοράς του small scale LNG στην περιοχή μας.

Νέος επικεφαλής της Blue Grid αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Λαγάκος, ο μέχρι σήμερα COO της εταιρείας. Ο κ. Λαγάκος, με πλούσια εμπειρία στη διεθνή εμπορία φυσικού αερίου και στη ναυτιλία, έχει συμβάλει σημαντικά από τα πρώτα βήματα της Blue Grid στην εγκαθίδρυσή της ως του περιφερειακού σημείου αναφοράς για την αγορά του small scale LNG. Υπό το νέο καθεστώς, πέρα από την ηγεσία της ελληνικής εταιρείας αναλαμβάνει και τον συντονισμό της ανάπτυξης του ομίλου στη ΝΑ Ευρώπη.

Συνεπώς, πλέον η χώρα μας έχει έναν ακόμη ισχυρό λόγο να αναμένει την ταχεία ανάπτυξη του τομέα του small scale LNG, μετά την πολύ πρόσφατη έναρξη λειτουργίας της νέας υποδομής του ΔΕΣΦΑ. Και αυτό είναι το γεγονός πως η εμπειρία, το επιχειρηματικό σχέδιο και η «ανθρωπογεωγραφία» εντός του μεγαλύτερου προμηθευτή LNG στην Ευρώπη «δείχνουν» πλέον ξεκάθαρα Ελλάδα, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v