Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cardlink: Υπέβαλε τη δήλωση συμμόρφωσης στην ΑΑΔΕ για το POS

Η εταιρεία έχει ενημερώσει την ψηφιακή πλατφόρμα της ΑΑΔΕ με τα επικαιροποιημένα δεδομένα των τερματικών που διαθέτει στην αγορά και έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία υποβολής της δήλωσης συμμόρφωσης.

Cardlink: Υπέβαλε τη δήλωση συμμόρφωσης στην ΑΑΔΕ για το POS

Η Cardlink, μέλος της Worldline (Euronext:WLN), του ευρωπαϊκού ηγέτη στις υπηρεσίες πληρωμών, βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με την ΑΑΔΕ και προχωρά στην εναρμόνιση με τις προδιαγραφές του νέου πρωτοκόλλου στα POS που διαθέτει στην αγορά.

Η εταιρεία, πιστή στον σκοπό της, βρίσκεται στο πλευρό των επιχειρήσεων για τη διασύνδεση των τερματικών τους με τα ταμειακά συστήματα, δεσμευόμενη να τους παρέχει την υποστήριξη που χρειάζονται στο διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον των ηλεκτρονικών πληρωμών, σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση. 

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία έχει ενημερώσει την ψηφιακή πλατφόρμα της ΑΑΔΕ με τα επικαιροποιημένα δεδομένα των τερματικών που διαθέτει στην αγορά και έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία υποβολής της δήλωσης συμμόρφωσης, ανακοινώνοντας τα μοντέλα POS που θα εναρμονιστούν με τις προδιαγραφές της φορολογικής αρχής και προβλέπεται να αναβαθμιστούν, ώστε να υποστηρίζουν τη διασύνδεση με τα ταμειακά συστήματα των επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά αν το τερματικό τους θα αναβαθμιστεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.cardlink.gr.

Η αναβάθμιση θα υλοποιηθεί σταδιακά, το αμέσως επόμενο διάστημα, ανά μοντέλο τερματικού. Η αναβάθμιση αυτή είναι αυτόματη και ολοκληρώνεται εξ αποστάσεως, εξασφαλίζοντας την ασφαλή και ποιοτική μετάβαση των επιχειρήσεων.

Οι επιχειρήσεις που διαθέτουν POS παλαιάς τεχνολογίας που δεν υποστηρίζουν τη διασύνδεση, έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν στο Μητρώο POS της ΑΑΔΕ ότι προτίθενται να τα αντικαταστήσουν με νέα, έως τις 15/1/2024. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επωφεληθούν από την ειδική προσφορά αναβάθμισης της Cardlink, ώστε να εφοδιαστούν εγκαίρως με τα τελευταίας τεχνολογίας Android POS που υποστηρίζουν τη διασύνδεση, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΑΑΔΕ.

Η Cardlink, όπως ορίζεται από το νέο πρωτόκολλο, θα ενημερώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα την ΑΑΔΕ για τις αναβαθμίσεις των POS των επιχειρήσεων και στη συνέχεια, η ΑΑΔΕ θα ενημερώσει με τη σειρά της ηλεκτρονικά τους εμπόρους ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αναβάθμισης του POS τους. Έπειτα, οι επιχειρήσεις πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα (εντός 30 ημερών) με τον τεχνικό του ταμειακού συστήματός τους προκειμένου να ολοκληρωθεί η διασύνδεση.

Για την καλύτερη και ολοκληρωμένη υποστήριξη των επιχειρήσεων, η Cardlink έχει δημιουργήσει έναν λεπτομερή οδηγό με χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη νέα υποχρεωτική λειτουργικότητα. Ο οδηγός ανανεώνεται συνεχώς με βάση τις εξελίξεις και είναι διαθέσιμος στον σύνδεσμο. Η εξειδικευμένη ομάδα της Cardlink παραμένει σταθερά στο πλευρό των επιχειρήσεων για να τις καθοδηγήσει να εφαρμόσουν το νέο σύστημα διασύνδεσης με επιτυχία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v