Στη δημοσιότητα ο απολογισμός εταιρικής υπευθυνότητας 2022 του ομίλου Mitsis

Ο απολογισμός ΕΚΕ 2022 αποτελεί τεκμήριο της αφοσίωσής μας στη δημιουργία θετικού αντικτύπου και στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους, δήλωσε ο CEO του ομίλου. Σε ποιους κεντρικούς πυλώνες βασίζεται.

Στη δημοσιότητα ο απολογισμός εταιρικής υπευθυνότητας 2022 του ομίλου Mitsis

Ο όμιλος MITSIS παρουσιάζει τον τέταρτο ετήσιο Απολογισμό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) για το έτος 2022.

Σχεδιασμένος σύμφωνα με την νέα εταιρική ταυτότητα του ομίλου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο απολογισμός παρουσιάζει το ολιστικό πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με τίτλο ‘A story of change’.

Το πρόγραμμα απαρτίζεται από 5 κεντρικούς θεματικούς πυλώνες:

  • Αναπτύσσει δεσμούς με τις τοπικές κοινωνίες: Ενδυναμώνει τις τοπικές κοινωνίες και υποστηρίζει εθελοντικές και κοινωνικές δράσεις στους προορισμούς: Αθήνα, Καμένα Βούρλα, Κρήτη, Κω και Ρόδο
  • Αναδεικνύει την πολιτιστική μας κληρονομιά: Αναβιώνει και προβάλλει την ελληνική ιστορία και παράδοση, υποστηρίζει τις τοπικές τέχνες και τα πολιτιστικά φεστιβάλ και αναδεικνύει την τοπική γαστρονομία
  • Αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα: Παρέχει φροντίδα στους εργαζόμενους, προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες ανάγκες και ενσωματώνει πρακτικές διαφορετικότητας, ισότητας και συμπερίληψης (DEI)
  • Αξιοποιει νέες ευκαιρίες: Εφαρμόζει τεχνολογικές καινοτομίες, ενθαρρύνει την επαγγελματική ανάπτυξη των 5.000 εργαζομένων και αναδεικνύει τοπικά ταλέντα στον αθλητισμό και τις τέχνες
  • Νοιάζεται για το περιβάλλον: Ελαχιστοποιεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των 21 ξενοδοχείων του, προστατεύει τη βιοποικιλότητα των προορισμών και καλλιεργεί πράσινες συνεργασίες
Οι δείκτες απόδοσης της βιώσιμης λειτουργίας του ομίλου περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, περιβαλλοντικούς στόχους για την κατανάλωση ενέργειας, νερού και υγραερίου, τη διαχείριση απορριμμάτων και την ανακύκλωση, καθώς και τις τοπικές προσλήψεις, την εκπροσώπηση γυναικών σε ανώτερες διοικητικές θέσεις, τη διατήρηση των εργαζομένων και τη μετάβαση των ασκούμενων σε θέσεις πλήρους απασχόλησης.

«Το έτος 2022 παρουσίασε προκλήσεις και ευκαιρίες, ωστόσο η δέσμευσή μας για βιώσιμη ανάπτυξη παρέμεινε σταθερά στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας. Είμαι υπερήφανος για την πρόοδο που έχουμε σημειώσει αυτά τα χρόνια, υιοθετώντας τις αρχές του βιώσιμου τουρισμού και δίνοντας προτεραιότητα στην ευημερία των επισκεπτών μας, των εργαζομένων, των τοπικών κοινοτήτων και του φυσικού περιβάλλοντος. Ο Απολογισμός ΕΚΕ 2022 αποτελεί τεκμήριο της αφοσίωσής μας στη δημιουργία θετικού αντικτύπου και στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους», δηλώνει ο Σταύρος Μήτσης, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου.

Για τη συνεχή προσπάθεια και προσφορά του, ο όμιλος MITSIS αναγνωρίζεται με πλήθος διακρίσεων, μεταξύ των οποίων οι πιστοποιήσεις Bike Friendly, Blue Flag, Green Key, ISO 14001, ISO 22000 και Travelife Gold Certification, καθώς και η βράβευση του ομίλου στις ‘Πιο Βιώσιμες Επιχειρήσεις στην Ελλάδα’ από το QualityNet Foundation.

Διαβάστε εδώ τον Απολογισμό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2022 του ομίλου MITSIS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v