Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα χέρια των Θεοδωρόπουλου, Καραμούζη, Ταμβακάκη τα νερά Σέλι και Διός

Η είσοδος των τριών επιχειρηματιών θα γίνει μέσω της νεοσυσταθείσας εταιρείας Water Invest. Ποιοι είναι οι ιδρυτές-μέτοχοι του νέου σχήματος. Με μειοψηφικό πακέτο μετοχών θα παραμείνει ο σημερινός βασικός μέτοχος της Σ. Μεντεκίδης.

Στα χέρια των Θεοδωρόπουλου, Καραμούζη, Ταμβακάκη τα νερά Σέλι και Διός

Στα χέρια των κ.κ. Σπύρου Θεοδωρόπουλου, Νικόλαου Καραμούζη, Απόστολου Ταμβακάκη, περνά το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας Σ. Μεντεκίδης ΑΕ που παράγει τα εμφιαλωμένα νερά Σέλι και Διός.

Η Σ. Μεντεκίδης, στην οποία με μειοψηφικό πακέτο μετοχών θα παραμείνει ο σημερινός βασικός της μέτοχος, ελέγχει μερίδιο 2,5% στα σούπερ μάρκετ (σ.σ. στοιχεία εννεαμήνου). Ωστόσο όπως αναφέρουν παράγοντες του κλάδου που μίλησαν στο Euro2day.gr το brand έχει ανοδική πορεία, δεν έχει σημαντική τοποθέτηση στα σούπερ μάρκετ και είναι «στημένο» κυρίως σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Πέρυσι (τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) η εταιρεία Σ. Μεντεκίδης εμφάνισε πωλήσεις 16,718 εκατ. ευρώ ενισχυμένες κατά 13,55% έναντι του 2021, το σύνολο της αξίας του Κυκλοφορούντος Ενεργητικού της ανήλθε σε 8,175 εκατ. ευρώ, οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της σε 6,609 εκατ. ευρώ από 7,396 εκατ. ευρώ, το EBITDA στα 2,118 εκατ. ευρώ έναντι 2,448 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 573.813 ευρώ από 940.620 ευρώ.

Η είσοδος των Θεοδωρόπουλου, Καραμούζη και Ταμβακάκη στην Σ. Μεντεκίδης θα γίνει μέσω της νεοσυσταθείσας εταιρείας Water Invest.

Η εν λόγω εταιρεία συστήθηκε μόλις χθες Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 12,380 εκατ. ευρώ. Ιδρυτές-μέτοχοι της νέας αυτής εταιρείας είναι οι SMERΚ MEDIUM CAP και EOS HELLENIC RENAISSANCE FUND.

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποτελείται από τους κ.κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο από την EOS CAPITAL PARTNERS, Νικόλαο Βουδούρη της SMERK και Μαρία Γεώργαλου, η οποία είναι αντιπρόεδρος Δ.Σ. της BESPOKE SGA HOLDINGS, του επενδυτικού βραχίονα του επιχειρηματία κ. Θεοδωρόπουλου.

Σε ό,τι αφορά την Σ. ΜΕΝΤΕΚΙΔΗΣ Α.Ε., που από το 2012 μέχρι και σήμερα έχει επενδύσει περισσότερα από 23 εκατ. ευρώ, ιδρύθηκε το 1992 με την ανέγερση του αρχικού εργοστασίου εμφιάλωσης (600 τ.μ.) στη Σπηλιά Κοζάνης και αργότερα εμπορίας του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΣΕΛΙ, ενώ το 2012 εγκαινίασε το εργοστάσιο του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΔΙΟΣ, στο Δίον – Ολύμπου σε μία ιδιόκτητη έκταση 15.000 τ.μ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v