Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερο οινοποιείο και είσοδο σε νέες αγορές από τη Σεμέλη

Αύξηση 22% στον κύκλο εργασιών, που θα ξεπεράσει τα 5,9 εκατ. ευρώ, για την οινοποιία της Νεμέας. Εισαγωγή στην αγορά αφρωδών, νέες σειρές κρασιών, δυνατές εξαγωγές και πράσινες δεσμεύσεις. Κερδοφόρα αποτελέσματα και επενδυτικό πλάνο σε πλήρη εξέλιξη.

Δεύτερο οινοποιείο και είσοδο σε νέες αγορές από τη Σεμέλη

To 2023 ήταν εξαιρετική χρονιά για τη Σεμέλη Οινοποιητική. Mια χρονιά με σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών +22%, που αναμένεται να ξεπεράσει τα 5,9 εκατ. ευρώ, αλλά και μια χρονιά που η εταιρεία περνά σε κερδοφορία. Συγχρόνως αποτέλεσε έτος ανάπτυξης κατά το οποίο η Σεμέλη ξεκινάει το εγχείρημα ενός δεύτερου οινοποιείου.

Πρόκειται για εταιρία που επενδύει καθημερινά στην ποιότητα και την καινοτομία, στοιχείο το οποίο καταγράφεται στο ίδιο το προϊόν και όχι μόνον, όπως επισημαίνει. Το οινοποιείο αποτελεί σημείο αναφοράς στον χώρο του κρασιού στην Ελλάδα, τόσο για τις προηγμένες εγκαταστάσεις, την πρωτοποριακή σχεδίαση και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, όσο και για την εξαιρετική φιλοξενία του. Στο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος, που αποτελεί αξία που διαπερνά όλες τις δραστηριότητες του κτήματος Semeli, το οινοποιείο εργάζεται με επιτυχία για την επίτευξη ουδέτερου ανθρακικού αποτυπώματος, επισημαίνει.

Τη χρονιά που πέρασε, τα κρασιά Semeli απέσπασαν 27 νέα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, εκ των οποίων τα 5 με το καινούριο κρασί Sofia, ένα μοναδικό blend ασύρτικου-μοσχοφίλερου, που από την πρώτη στιγμή κυκλοφορίας του κέρδισε τις εντυπώσεις.

Συγχρόνως το οινοποιείο προώθησε στην αγορά την σειρά Armonia (λευκό, ροζέ, ερυθρό), κρασί που τις δύσκολες τούτες εποχές προσφέρει άριστη σχέση τιμής και ποιότητας για τον καταναλωτή.

Το τρίτο τρίμηνο του 2023, η Semeli συνήψε δύο νέες συνεργασίες αντιπροσωπεύοντας δύο οίκους του εξωτερικού: Τον οίκο Devaux με τις μοναδικές σαμπάνιες και τα prosecco του οίκου Piccini. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρία εισέρχεται και στην αγορά των αφρωδών οίνων.

Το επενδυτικό πλάνο της βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση της νέας υπερσύγχρονης γραμμής εμφιάλωσης, η οποία θα δώσει άλλες δυνατότητες στην παραγωγή του οινοποιείου.

Η Semeli, ενισχυμένη πλέον, βρίσκεται αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις, δημιουργώντας ένα δεύτερο οινοποιείο. Ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες ανέγερσης του νέου οινοποιείου στη Νεστάνη, που βρίσκεται στο κέντρο παραγωγής της Μαντινείας (ή Μαντίνειας, κατά τον Όμηρο) στην Αρκαδία.

Σημαντικό βάρος ρίχνει η εταιρία στις εξαγωγές, καθώς τα ελληνικά κρασιά πρέπει να μπορούν να δοκιμαστούν ευρύτερα και να αποτελέσουν σημείο σύγκρισης και αναφοράς σε ευρύτερη αγορά, τονίζει η εταιρεία. Οι εξαγωγές κινήθηκαν με θετικό πρόσημο 14%, ενώ η εταιρία επεκτάθηκε σε άλλες 4 χώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 25.

Εκτίμηση της εταιρείας αποτελεί πως και στη νέα χρονιά θα συνεχιστεί η ανοδική πορεία τόσο στην εγχώρια αγορά, με διεύρυνση του χαρτοφυλακίου των κρασιών και καινοτόμο προαγωγή της υπεύθυνης κατανάλωσης, όσο και σε ό,τι αφορά τη διανομή προϊόντων στο εξωτερικό. Παράλληλα, θα συνεχίσει να επενδύει στην πράσινη ανάπτυξη, έχοντας δεσμευτεί σε πολιτικές ουδέτερου ανθρακικού αποτυπώματος και στον περιορισμό χρήσης των φυσικών πόρων, με το νερό που επιστρέφει στο περιβάλλον να είναι καθαρό.

Τέλος ας σημειωθεί πως η Semeli Οινοποιητική, έχει εξασφαλίσει για τους ανθρώπους της ένα εργασιακό περιβάλλον που προτάσσει τη συμπερίληψη προάγει ίσες ευκαιρίες για όλους και υποστηρίζει τον τόπο και την ευρύτερη περιοχή στην οποία δρα και αναπτύσσεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v