Νέοι πονοκέφαλοι για Viva Wallet, καταγγελίες για εμπλοκή με πορνογραφική εταιρεία

Δημοσιεύματα στο εξωτερικό φέρουν την εταιρεία να διαχειρίζεται διαδικτυακές πληρωμές για τη Sirina Entertainment. Η κόντρα των βασικών μετοχών με την JP Morgan και το δάνειο των 100 εκατ. ευρώ.

Νέοι πονοκέφαλοι για Viva Wallet, καταγγελίες για εμπλοκή με πορνογραφική εταιρεία

Η JPMorgan Chase μπορεί να βρεθεί στο στόχαστρο για εμπλοκή, μέσω Viva Wallet, στη διαχείριση πληρωμών για λογαριασμό εταιρείας που συνδέεται με πορνογραφικό υλικό, γράφει η New York Post επικαλούμενη δημοσίευμα του The Information

Η Viva Wallet — η ελληνική startup στην οποία επένδυσε 800 εκατ. δολάρια η JPMorgan με αντάλλαγμα ποσοστό 49% φέρεται σύμφωνα με τα δημοσιεύματα να διαχειρίζεται διαδικτυακές πληρωμές για τη Sirina Entertainment, η οποία διαθέτει κατάλογο ταινιών για ενήλικες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ προσωπικό της Viva Wallet κατηγορεί το μάνατζμεντ ότι παραβιάζει τους δικούς της όρους παροχής υπηρεσιών που απαγορεύουν την παροχή υπηρεσιών πληρωμών σε επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε πορνογραφικό περιεχόμενο.

Το Viva Wallet δεν σχολίασε την εσωτερική αναταραχή όταν επικοινώνησε με αυτή η New York Post. Η JPMorgan αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο κολοσσός της Wall Street απέκτησε μερίδιο 49% στη Viva Wallet πέρυσι ως μέρος της φιλοδοξίας του CEO Jamie Dimon να επεκτείνει το αποτύπωμα του ομίλου στην Ευρώπη.

Τα παραπάνω δεν είναι ο μοναδικός πονοκέφαλος για τη Viva Wallet. Πληροφορίες κάνουν λόγο για διαμάχη με το μάνατζμεντ τράπεζα σε ότι αφορά τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της Viva. Ο Χάρης Καρώνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Viva Wallet, αγνόησε το αίτημα της JPMorgan να διορίσει δύο άτομα για να αντικαταστήσουν μέλη του διοικητικού συμβουλίου που επέλεξε η JP Morgan και τα οποία παραιτήθηκαν πρόσφατα.

Ο Καρώνης αντ' αυτού προχώρησε και διόρισε τον οικονομικό διευθυντή της Viva Wallet καθώς και έναν πρώην επενδυτή για να καλύψει τις δύο θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο στη θέση των εκπροσώπων της JPMorgan. Στη συνέχεια προσπάθησε να αλλάξει τον τελευταίο εκπρόσωπο της JPMorgan στο πενταμελές συμβούλιο, αλλά αργότερα εγκατέλειψε την ιδέα.

Από την άλλη, η JPMorgan φέρεται να απέρριψε αίτημα της Viva Wallet για δάνειο 100 εκατομμυρίων δολαρίων εν μέσω ελέγχου από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές αυτό το καλοκαίρι για εικαζόμενη αδυναμία συμμόρφωσης με τους νόμους κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, σύμφωνα με αρχεία που επικαλείται το The Information.

Η διοίκηση της Viva Wallet φέρεται να απέλυσε υπαλλήλους που ύψωσαν «κόκκινες σημαίες» για θέματα συμμόρφωσης, ανέφερε το πρακτορείο.

Η JPMorgan είπε νωρίτερα αυτό το έτος ότι «είχε γνώση ορισμένων ευρημάτων από τις ρυθμιστικές αρχές για τη Viva που η εταιρεία εργάζεται για να αντιμετωπίσει». Ένας εκπρόσωπος της Viva είπε στην The Post, «Η Viva.com συνεργάζεται συνεχώς με τους μετόχους της σε έναν εποικοδομητικό διάλογο, για όλα τα θέματα της Εταιρείας».

«Έχοντας ιδρύσει φυσικά υποκαταστήματα σε 24 χώρες, η Viva.com έχει επενδύσει ουσιαστικά στις δραστηριότητές της ώστε να συμμορφώνεται πλήρως με το ρυθμιστικό πλαίσιο καθεμιάς από αυτές τις χώρες».

Η εταιρεία είπε ότι έλαβε «μέτρα δέουσας επιμέλειας» για να διασφαλίσει ότι ήταν «σε πλήρη συμμόρφωση» με το «τοπικό και ρυθμιστικό πλαίσιο» στην Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v