Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα top picks της Citi η Τιτάν, νέα τιμή-στόχος τα 26 ευρώ

Ανεβάζει τον πήχη για τη μετοχή και παραμένει «αγοραστής» η Citi. Γιατί την τοποθετεί στις κορυφαίες επιλογές της. Οι προοπτικές και τα δύο σενάρια.

Στα top picks της Citi η Τιτάν, νέα τιμή-στόχος τα 26 ευρώ

Η Citi τοποθετεί τη μετοχή της Τιτάν στα top picks της από τον κλάδο των οικοδομικών προϊόντων στις εταιρείες με μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

Η τράπεζα αυξάνει την τιμή-στόχο στα 26 ευρώ από 24 ευρώ πριν, με τη σύσταση να διατηρείται σε αγορά (buy).

Στο ανοδικό σενάριο της Citi, η τιμή-στόχος αυξάνεται σε 31 ευρώ και στο καθοδικό σενάριο στα 15,9 ευρώ ανά μετοχή.

Η Citi διατηρεί τη σύσταση αγοράς για τις μετοχές της Τιτάν και θεωρεί κρίσιμο ότι το 60% του EBITDA προέρχεται από την αγορά των ΗΠΑ. Πιστεύει ότι ο όμιλος Τιτάν είναι ένα play στην αγορά των ΗΠΑ.

Η Τιτάν έχει έκθεση στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά της Φλόριντα στις ΗΠΑ, γεγονός που θα βοηθήσει να αυξήσει τα κέρδη από την εν λόγω αγορά. Αναμένει επίσης ότι η αγορά της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να βελτιώνει τα περιθώρια κέρδους.

Η ζήτηση τσιμέντου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη έχει βελτιωθεί και θα έχει υψηλότερα περιθώρια κέρδους σε αυτές τις αγορές τα επόμενα χρόνια, λόγω υψηλότερων επιπέδων χρήσης των εργοστασίων, επισημαίνει.

Στην Ελλάδα, το σημείο καμπής για την ανάκαμψη της ζήτησης φαίνεται να έχει επιτέλους έρθει μετά από μια δεκαετία χαμηλής ζήτησης και ο όμιλος είναι σε καλή θέση για να επωφεληθεί από οποιαδήποτε ανάκαμψη, με την ισχυρή ηγετική θέση στην αγορά και την ανταγωνιστική σε κόστος βάση περιουσιακών στοιχείων στην αγορά.

Οι βασικοί κίνδυνοι για τις προβλέψεις και την τιμή-στόχο της Citi περιλαμβάνουν:

Πολιτικές προκλήσεις στην Αίγυπτο, μια αγορά όπου η Τιτάν πραγματοποιεί σημαντικό ποσό πωλήσεων.

Υπάρχουν επίσης κίνδυνοι περαιτέρω υποτίμησης του νομίσματος και πίεσης των τιμών στην Αίγυπτο, καθώς και επιβράδυνση της ανάκαμψης των κατασκευών στις ΗΠΑ.

Οι κίνδυνοι του καθαρού χρέους και του ισολογισμού της Τιτάν θα μπορούσαν να αποτελέσουν μεγαλύτερο ζήτημα, αν η κερδοφορία επιδεινωθεί περισσότερο από το αναμενόμενο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v