Ηπειρος ΑΕΒΕ: Ορθολογική διαχείριση υδάτινων πόρων

Αναμένεται εξοικονόμηση πόσιμου νερού 3.000 m3. σε ετήσια βάση στο εργοστάσιο στον Δομοκό, στο οποίο παράγεται το Κατίκι Δομοκού «Ορεινές Πλαγιές». Εχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη μείωση της χρήσης ενέργειας και φυσικών πόρων μέσω κυκλικής χρήσης.

Ηπειρος ΑΕΒΕ: Ορθολογική διαχείριση υδάτινων πόρων

Η εταιρεία Ηπειρος ΑΕΒΕ προχώρησε σε ένα ακόμη βήμα για την επίτευξη των στόχων της για βιώσιμη ανάπτυξη, εξοικονομώντας σημαντική ποσότητα πόσιμου νερού στο εργοστάσιό της στην Ελασσόνα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, το πόσιμο νερό που κανονικά χρησιμοποιείται στον βιολογικό καθαρισμό του εργοστασίου για τη διαλυτοποίηση του στερεού πολυηλεκτρολύτη, αντικαταστάθηκε πλέον με επεξεργασμένο νερό από την έξοδο του βιολογικού καθαρισμού, επιτυγχάνοντας ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα. Η εξοικονόμηση πόσιμου νερού που αναμένεται να επιτευχθεί σε ετήσια βάση εκτιμάται σε 3.000 m3.

Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο της Ηπειρος στον Δομοκό, στο οποίο παράγεται το Κατίκι Δομοκού «Ορεινές Πλαγιές», έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη μείωση της χρήσης ενέργειας και φυσικών πόρων, όπως το νερό, μέσω της κυκλικής χρήσης.

Πρόκειται για την πρώτη τυροκομική μονάδα στην Ελλάδα που έχει πετύχει το 100% των υγρών αποβλήτων της μονάδας επεξεργασίας βιολογικού καθαρισμού να χρησιμοποιείται για το πότισμα έκτασης 5 στρεμμάτων, μέσω ενός υπογείου συστήματος άρδευσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v