Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναπτυξιακή Τράπεζα: Ανέλαβε καθήκοντα η νέα CEO Ισμήνη Παπακυρίλλου

Ο ρόλος των αναπτυξιακών τραπεζών είναι κομβικής σημασίας, καθώς στηρίζουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που αποτελεί τη «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνει.

Αναπτυξιακή Τράπεζα: Ανέλαβε καθήκοντα η νέα CEO Ισμήνη Παπακυρίλλου

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB υποδέχθηκε τη νέα Διευθύνουσα Σύμβουλο, Ισμήνη Παπακυρίλλου, η οποία ανέλαβε επισήμως καθήκοντα χθες Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB, κ. Γιώργος Ζαββός δήλωσε: «Υποδεχόμαστε στην οικογένεια της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας την Ισμήνη Παπακυρίλλου. Με την εμπειρία της σε διεθνείς και ευρωπαϊκούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς θα στηρίξει ενεργά τους στρατηγικούς άξονες της HDB για τη διεύρυνση του κύκλου των αξιόχρεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ), την υλοποίηση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασής τους και θα ενισχύσει την εξωστρέφεια της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και όλου του προσωπικού καλωσορίζω θερμά την κα. Παπακυρίλλου, με την οποία είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μια πολλή εποικοδομητική συνεργασία και της εύχομαι καλή αρχή στα νέα της καθήκοντα. Η πετυχημένη επαγγελματική πορεία της αποτελεί εγγύηση για την επίτευξη των στρατηγικών μας στόχων και την περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας στην ελληνική τραπεζική αγορά».

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB, Ισμήνη Παπακυρίλλου, αφού ευχαρίστησε τον κ. Ζαββό, συμπλήρωσε: «Αποτελεί τιμή για εμένα η ανάληψη των καθηκόντων της Διευθύνουσας Συμβούλου στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα. Ο ρόλος των αναπτυξιακών τραπεζών είναι κομβικής σημασίας, καθώς στηρίζουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που αποτελεί τη «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής οικονομίας και διευκολύνουν την πρόσβαση των ΜμΕ σε πηγές χρηματοδότησης και στο τραπεζικό σύστημα.

Οι ΜμΕ διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού, της απασχόλησης και της ανταγωνιστικότητας. Μέσω της ενεργούς στήριξής τους δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, ενώ αναπτύσσονται νέα προϊόντα και υπηρεσίες προς όφελος της εθνικής οικονομίας. Προσωπικά θα εργαστώ με απόλυτη προσήλωση και συνέπεια προς υποστήριξη και ενίσχυση των στρατηγικών στόχων της HDB».

Με διακεκριμένο ακαδημαϊκό υπόβαθρο και πολυετή εμπειρία στα χαρτοφυλάκια χρηματοδοτήσεων σε κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς, όπως στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF) και στην Παγκόσμια Τράπεζα στις ιδιωτικές επενδύσεις (ΙFC), καθώς και σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η κα Παπακυρίλλου έχει στέρεα γνώση των χρηματοδοτικών εργαλείων, της δυναμικής της αγοράς και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων χρηματοδότησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v