Ευρωσύμβουλοι: Eναρξη δύο νέων έργων για την Ε.Ε.

Την ανάληψη δύο νέων έργων, των ”IST-Mentor” και ”TRISTAN East” στα πλαίσια του IST, τα οποία είναι επιχορηγούμενα κατά 100% από τη Γενική Διεύθυνση της Κοινωνίας της Πληροφορίας της ΕΕ, ανακοίνωσε η εταιρία Ευρωσύμβουλοι.

Ευρωσύμβουλοι: Eναρξη δύο νέων έργων για την  Ε.Ε.
Πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως 25 Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις της Ευρωσύμβουλοι στη Θεσσαλονίκη,η εναρκτήρια συνάντηση των εκπρόσωπων από 25 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και πρώην Σοβιετικής Ένωσης που συμμετέχουν στην υλοποίηση δύο προγραμμάτων συνεργασίας επιχορηγούμενα κατά 100% από τη Γενική Διεύθυνση της Κοινωνίας της Πληροφορίας της ΕΕ.

Η συνάντηση, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, σηματοδοτεί την έναρξη των δύο έργων της Ευρωσύμβουλοι στα πλαίσια του IST (ΕΕ/ Κοινωνία της Πληροφορίας), των ”IST-Mentor” και ”TRISTAN East”.

Στόχος των προγραμμάτων είναι η προώθηση του 6ου Προγράμματος Πλαισίου στις Χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ευρωσύμβουλοι, με τη συνδρομή ενός δικτύου συμβούλων από χώρες της ΕΕ θα εκπαιδεύσει στελέχη υπουργείων και δημοσίων φορέων, καθηγητές πανεπιστημίων, ερευνητές αλλά και ιδιώτες επιχειρηματίες στη συγγραφή ερευνητικών προτάσεων για το 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο.

Στα δύο προγράμματα συμμετέχουν αρμόδια Υπουργεία, Ακαδημίες Επιστημών και Πανεπιστήμια και εταιρίες από την Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, Ισραήλ, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία, Μολδαβία, Σλοβενία, Κύπρο, Ρωσία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Γεωργία, Αρμενία, Κροατία, Σερβία, ΠΓΔΜ, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Αλβανία και Αζερμπαϊτζάν και από την Ελλάδα συμμετέχει το Ινστιτούτο Ερευνών / Μελετών Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν.Α. Ευρώπης (ΙΝΑ) που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v