Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Skroutz: Διπλασιάζει τα smart lockers, βλέπει τζίρο 850 εκατ. ευρώ

Αύξηση των θυρίδων σε περίπου 4.000 σχεδιάζει η εταιρεία. Η διοίκηση περιμένει η αξία των προϊόντων που διακινεί να φτάσει τα 850 εκατ. ευρώ από 575 εκατ. ευρώ το 2023. Προγραμματίζει επέκταση σε γειτονικές αγορές.

Skroutz: Διπλασιάζει τα smart lockers, βλέπει τζίρο 850 εκατ. ευρώ

Περίπου 2.000 νέα skroutz points σκοπεύει να ενεργοποιήσει εντός του 2024 το Skroutz, διπλασιάζοντας πρακτικά τις «έξυπνες» θυρίδες που διαθέτει στην Ελλάδα και σήμερα αριθμούν περί τις 2.000.

Για τη Skroutz υπάρχουν πλάνα περαιτέρω ανάπτυξης της παρουσίας επί ελληνικού εδάφους το 2024, καθώς το πρώτο τρίμηνο θα πρέπει να αναμένεται επέκταση των Skroutz Points στην Κρήτη, ενώ υπάρχουν πλάνα για νέες ηπειρωτικές περιοχές και ενδεχομένως και για άλλα νησιά.

Σε μήνυμά του στο LinkedΙn o Γιώργος Χατζηγεωργίου, συνιδρυτής, Διευθύνων Σύμβουλος του Skroutz.gr, αναφέρει τα μελλοντικά σχέδια για την επέκταση της δραστηριότητας και παράλληλα κάνει έναν απολογισμό για τα 19 χρόνια λειτουργίας.

«Αν και το Skroutz ενηλικιώθηκε πέρυσι κλείνοντας 19 χρόνια λειτουργίας, αυτή είναι η τρίτη φορά που ολοκληρώνουμε το ταξίδι από τη "βρεφική ηλικία" στην ωριμότητα. Πρώτα ως χόμπι/παράπλευρη δουλειά σε μια πραγματική επιχείρηση, μετά ως μια μικρή υπηρεσία, στον ιστότοπο με τις περισσότερες επισκέψεις στην Ελλάδα και, τέλος, από μια αγορά 5 εκατομμυρίων GMV (Gross Merchandise Volume: είναι η ακαθάριστη αξία των εμπορευμάτων που διακινούνται χάρη στην πλατφόρμα προς τους συνεργαζόμενους εμπόρους), σε μια αγορά 575 εκατομμυρίων (ή 850 εκατομμύρια, σύμφωνα με την κρυστάλλινη μπάλα του 2024). Προς το παρόν, το ποσοστό διείσδυσής μας στην αγορά ανέρχεται στο 70% και συνεχίζει να αυξάνεται σταθερά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους συνεργάτες του, επεσήμανε τα βασικά μεγέθη της εταιρείας για το 2023:

  • Marketplace GMV 575 εκατομμυρίων € (+60% αύξηση από έτος σε έτος)
  • 2 εκατομμύρια ενεργοί αγοραστές
  • 1,3 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες εφαρμογών (iOS + Android)
  • 700+ πωλητές στην πλατφόρμα, πωλητές στην αγορά με 100% ανάπτυξη σε ετήσια βάση
  • Το 25% των παραγγελιών μας ήταν ταχεία (παράδοση την επόμενη μέρα), με αξιοπιστία ~90%
  • 25% μερίδιο παράδοσης ντουλαπιών (το έτος έκλεισε με 1.800 ντουλάπια σε 1.500 τοποθεσίες)
  • Πωλήθηκαν περισσότερες από 30.000 υπηρεσίες που σχετίζονται με προϊόντα (ασφάλιση προϊόντων, συναρμολόγηση προϊόντων κ.λπ.)
  • Οι έμποροι της αγοράς αύξησαν το GMV τους κατά 85% κατά μέσο όρο

Επίσης τόνισε ότι το 2023 εκπλήρωσαν με επιτυχία τις πρώτες 10.000 παραγγελίες τους στην Ευρώπη.

Για το 2024 είπε ότι θα εστιάσουν στην εξυπηρέτηση. «Ενώ έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος τα τελευταία τρία χρόνια, στοχεύουμε να βελτιωθούμε περαιτέρω, διασφαλίζοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων μας θα παραδοθεί εντός της επόμενης ημέρας μέχρι το τέλος του έτους. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, επενδύουμε στην υποδομή των αποθηκών μας και επεκτείνουμε το δίκτυο θυρίδων μας, προσθέτοντας 2.000 νέες στις υπάρχουσες 2.000 που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία», ανέφερε ο κ. Χατζηγεωργίου.

Εκτεταμένη αναφορά έκανε στην υπηρεσία που ξεκίνησε πρόσφατα Consumer to Consumer, που επιτρέπει στους χρήστες να πωλούν τα προϊόντα τους σε άλλους χρήστες εκμεταλλευόμενοι όλα τα οφέλη που προσφέρει η Skroutz, από την ευέλικτη χρηματοδότηση έως τη χρήση του δικτύου ντουλαπιών για παραδόσεις προϊόντων και παραλαβές.

Για τους εμπόρους επεσήμανε ότι θα συνεχίσουν να επενδύουν σε νέα εργαλεία και να βελτιστοποιούν τις διαδικασίες τους για να επιταχύνουν περαιτέρω την ανάπτυξή τους ενώ μίλησε για επέκταση σε γειτονικές αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v