Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαντωνανάκης: Αυξήθηκε στα 300 εκατ. ευρώ η τιμή του διπλού πλειστηριασμού

Ως ενιαίο συγκρότημα προγραμματίζεται να εκπλειστηριαστούν στις 6 Μαρτίου τα ξενοδοχεία Elounda Beach Hotel & Villas και Elounda Bay Palace.

Μαντωνανάκης: Αυξήθηκε στα 300 εκατ. ευρώ η τιμή του διπλού πλειστηριασμού

Στα 300 εκατ. ευρώ από 181,63 εκατ. ευρώ αυξήθηκε η τιμή πρώτης προσφοράς του πλειστηριασμού για τα δύο ξενοδοχεία Elounda Beach Hotel & Villas και Elounda Bay Palace του ομίλου Μαντωνανάκη.

Τα δύο ξενοδοχεία, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, αποτελούν μια λειτουργική ενότητα και «πιθανολογείται ότι εμπορική αξία και η τιμή πρώτης προσφοράς των περιγραφόμενων στο προσβαλλόμενο πρόγραμμα πλειστηριασμού ξενοδοχειακών μονάδων δεν κυμαίνεται στο συνολικό ποσό των 181.630.000 ευρώ (118.080.000 ευρώ για το ξενοδοχείο «ΕΛΟΥΝΤΑ ΜΠΗΤΣ» + 63.550.000 ευρώ «ΕΛΟΥΝΤΑ ΜΠΑΙΗ»), αλλά στο συνολικό ποσό των 300.000.000 ευρώ».

Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών έρχεται μετά από αίτημα της ΗΛΙΟΣ Α.Ε. της οικογένειας Μαντωνανάκη, βάσει του οποίου ζητεί να διορθωθεί η περίληψη κατασχετήριας επιταγής – πρόγραμμα αναγκαστικού πλειστηριασμού ακινήτων «ως προς την περιγραφή, την εκτίμηση της αξίας και την τιμή πρώτης προσφοράς των περιγραφόμενων στην ανακοπή της δύο ξενοδοχειακών συγκροτημάτων που βρίσκονται στην κοινότητα Ελούντας Αγίου Νικολάου Κρήτης, τα οποία εκτίθεται σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό με ηλεκτρονικά μέσα την 6η Μαρτίου 2024, με επισπεύδουσα την καθ’ ης, για το λόγο ότι αποτελούν ένα ενιαίο ξενοδοχειακό συγκρότημα η περιγραφή του οποίου είναι ανακριβής κατά τα εκτιθέμενα στην ανακοπή, η δε πραγματική εμπορική αξία του ενιαίου ξενοδοχειακού συγκροτήματος, ανέρχεται σε ποσό ανώτερο από εκείνο, που αναφέρεται στην ως άνω περίληψη κατασχετήριας έκθεση για κάθε επιμέρους ξενοδοχειακό συγκρότημα, καθώς και να καταδικασθεί η καθ’ ης στα δικαστικά της έξοδα».

Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 6 Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v