Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα δικαστική νίκη Μαντωνανάκη, ανακοπή στον πλειστηριασμό

Ακυρώθηκε ο πλειστηριασμός για τις δυο πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες Elounda Beach και Εlounda Bay στην Κρήτη. Είχε προηγηθεί απόφαση για αύξηση στην τιμή πρώτης προσφοράς.

Νέα δικαστική νίκη Μαντωνανάκη, ανακοπή στον πλειστηριασμό

Δεκτό έκανε το αίτημα ανακοπής του πλειστηριασμού των δύο ξενοδοχείων Elounda Beach και Εlounda Bay, συμφερόντων του Κρητικού επιχειρηματία Παντελή Μαντωνανάκη, το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ετσι, σύμφωνα με την απόφαση 454/2024 ο πλειστηριασμός των δύο πολυτελών μονάδων της Ελούντας, ο οποίος είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη 6 Μαρτίου, ακυρώνεται, χωρίς για την ώρα να έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση.

Προ ημερών το Πρωτοδικείο Αθηνών, έχοντας κάνει εν μέρει δεκτή την ανακοπή του πλειστηριασμού, αποφάσισε τη διόρθωση της περίληψης κατασχετήριας επιταγής – προγράμματος αναγκαστικού πλειστηριασμού ακινήτων «ως προς την περιγραφή, την εκτίμηση της αξίας και την τιμή πρώτης προσφοράς των περιγραφόμενων στην ανακοπή της δύο ξενοδοχειακών συγκροτημάτων που βρίσκονται στην κοινότητα Ελούντας Αγίου Νικολάου Κρήτης», με την τιμή πρώτη προσφοράς να διαμορφώνεται στα 300 εκατ. ευρώ από τα 181,63 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως, δεδομένου ότι ο πλειστηριασμός είχε προγραμματιστεί την προσεχή Τετάρτη, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές είχαν προθεσμία μέχρι σήμερα να καταβάλουν στον αρμόδιο συμβολαιογράφο το 30% της τιμής πρώτης προσφοράς.

Υπενθυμίζεται ότι η ΗΛΙΟΣ Α.Ε. επιτάχθηκε στην καταβολή συνολικού ποσού 513.562.864,96 ευρώ, το οποίο αναλύεται σε οφειλόμενο κεφάλαιο ομολογιών ύψους 299.000.000 ευρώ και οφειλόμενους τόκους 214.562.864,96 ευρώ, νομιμοτόκως με συμβατικούς τόκους υπερημερίας από την 9-6-2023 και με εξάμηνο ανατοκισμό τόκων, μέχρι την ολοσχερή εξόφληση, και αυτό νομιμοτόκως με συμβατικούς τόκους υπερημερίας από την 9-6-2023 και με εξάμηνο ανατοκισμό τόκων, μέχρι την ολοσχερή μου εξόφληση, πλέον ποσού 150 ευρώ για τη σύνταξη της επιταγής και ποσού 120 ευρώ για τα έξοδα επίδοσης της επιταγής.

Τα δύο ξενοδοχεία

Το Elounda Beach Hotel & Villas, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο, κατηγορίας 5*, με χρόνο αρχικής κατασκευής μεταξύ 1968 έως 1971 με αρκετές ανακαινίσεις να έχουν πραγματοποιηθεί έκτοτε. Το ξενοδοχείο διαθέτει σύμφωνα με τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις του 2020, 249 δωμάτια ενώ στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας εμφανίζεται δυναμικότητας 263 δωματίων.

Σε ό,τι αφορά το Elounda Bay Palace, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, πρόκειται για ένα πολυτελές κατηγορίας 5 αστέρων, με χρόνο αρχικής κατασκευής μεταξύ 1968 με αρκετές ανακαινίσεις να έχουν πραγματοποιηθεί έκτοτε, όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση εκτίμησης. Το ξενοδοχείο διαθέτει σύμφωνα με τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις του έτους 2020 266 δωμάτια ενώ στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας εμφανίζεται δυναμικότητας 252 δωματίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v