Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατάληψη στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα

Σφράγισαν τις πύλες και το κτήριο διοίκησης και παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από αυτό ζητώντας να λειτουργήσει εκ νέου το εργοστάσιο. Εργατικό Κέντρο Αθήνας: Η κυβέρνηση εμπαίζει 4 χρόνια, ο επενδυτής κάνει τον «σκραπατζή».

Κατάληψη στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα

Σε κατάληψη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα προχώρησαν από σήμερα στις 6 το πρωί οι εργαζόμενοι. Οι ίδιοι σφράγισαν τις πύλες και το κτήριο διοίκησης και παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από αυτό ζητώντας να λειτουργήσει εκ νέου το εργοστάσιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα σωματεία των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ έχουν κορυφώσει την προσπάθειά τους το τελευταίο διάστημα ζητώντας «να ανατραπούν οι αποφάσεις που έχουν επιβάλλει τη φτώχεια στην περιοχή και την ανεργία στις οικογένειες των εργαζομένων». Αύριο, Πέμπτη 28 Μαρτίου, έχουν προσδιορίσει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με προσυγκέντρωση στις 4 το απόγευμα στην Ομόνοια και συγκέντρωση μία ώρα αργότερα στο Υπουργείο Οικονομικών.

«Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε τη δουλειά μας και κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις» σημειώνει, σε ανακοίνωσή του, το σωματείο των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «υλοποιεί εγκληματική πολιτική που οδηγεί τη ΛΑΡΚΟ στο κλείσιμο και τον μεταλλευτικό πλούτο στο μεγάλο κεφάλαιο».

Οι ίδιοι μιλούν για τρομακτικές επιπτώσεις στην ζωή τους, στην πορεία τους αλλά και στις οικογένειές τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια και, όπως σημειώνουν, «όλο αυτό το σκηνικό έχει τρομακτικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή καθώς δεκάδες επαγγέλματα ζούσαν από την ΛΑΡΚΟ».

ΕΚΑ: Η κυβέρνηση εμπαίζει, ο επενδυτής κάνει τον «σκραπατζή»

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, που συνεχίζουν, εδώ και τέσσερα χρόνια να παλεύουν για τη δουλειά τους, τα δικαιώματά τους, τη ζωή τους.

Η κυβέρνηση εμπαίζει τους εκατοντάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους μιλώντας για εκκαθάριση εν λειτουργία και για «επενδυτή», ενώ στην ουσία η παραγωγή έχει σταματήσει και ο επενδυτής κάνει τον «σκραπατζή». Η κυβέρνηση εγκληματεί κλείνοντας τη μοναδική βιομηχανία παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρώπη και πουλώντας την για ψίχουλα ενώ ο ορυκτός πλούτος είναι ανυπολόγιστης αξίας.

Το ΕΚΑ απαιτεί την επαναλειτουργία του εργοστασίου, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και στηρίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, την Πέμπτη 28 Μάρτη στο Σύνταγμα, προκειμένου να μην ξεπουληθεί άλλη μια Δημόσια Επιχείρηση στρατηγικής σημασίας για τη χώρα μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v