Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επενδύσεις άνω των 50 εκατ. ευρώ από τη Mayor Hospitality

Τι προβλέπει το πλάνο της εταιρείας συμφερόντων της οικογένειας Δημητρίου. Η επέκταση και οι τουριστικοί προορισμοί στους οποίους στοχεύει.

Επενδύσεις άνω των 50 εκατ. ευρώ από τη Mayor Hospitality
Η Σπυρέλλα Λινάρδου, διευθύνουσα σύμβουλος της Mayor Hospitality Management

Με ένα επενδυτικό πλάνο που υπερβαίνει τα 50 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα διετίας και όχημα τη Mayor Hospitality Management, η οικογένεια Δημητρίου επανατοποθετείται στον ελληνικό τουρισμό, εστιάζοντας πλέον τη δραστηριοποίησή της στα boutique ξενοδοχεία.

Η εταιρεία, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στον κλάδο του τουρισμού το 2009, σήμερα έχει στα σκαριά την αναβάθμιση δύο ξενοδοχείων και την ανάπτυξη δύο ακόμη νέων μονάδων στην Κέρκυρα, καλλιεργώντας, παράλληλα, το έδαφος για επέκτασή της εκτός του νησιού των Φαιάκων.

Στην κατεύθυνση αυτή, μόλις πριν από λίγες ημέρες, η Mayor Hospitality Management ανακοίνωσε την ένταξη τεσσάρων νέων boutique ξενοδοχείων στο χαρτοφυλάκιό της, με την επαναλειτουργία μέσα στο επόμενο διάστημα του Restia Suites Exclusive Resort στην Κέρκυρα να σηματοδοτεί τη νέα εποχή της εταιρείας στον ξενοδοχειακό κλάδο.

«Αναμένουμε το άνοιγμα του νέου και πλήρως ανακαινισμένου Restia Suite Exclusive Resort στις 3 Μαΐου. Το ξενοδοχείο θα επαναλειτουργήσει με νέο όνομα, το οποίο θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες, αντικατοπτρίζοντας ένα μεγάλο επενδυτικό έργο ύψους 20 εκατ. ευρώ. Αυτό το ιδιαίτερο έργο σηματοδοτεί τη νέα εποχή της Mayor στον ξενοδοχειακό κλάδο, καθώς επεκτείνουμε τη δραστηριότητά μας με luxury boutique ξενοδοχεία που υπόσχονται premium εμπειρίες διαμονής. To ξενοδοχείο θα προσφέρει όλα όσα διακρίνουν ένα σύγχρονο, πολυτελές 5 αστέρων ξενοδοχείο, με έμφαση στην εμπειρία διαμονής μέσω γαστρονομικών εμπειριών και wellness facilities σε προνομιακή τοποθεσία πάνω στη θάλασσα», επισημαίνει στο Εuro2day.gr η Σπυρέλλα Λινάρδου, διευθύνουσα σύμβουλος της Mayor Hospitality Management.

Η δεύτερη επένδυση της οικογένειας Δημητρίου, η οποία δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, αφορά την αναβάθμιση του Roda Garden Village, ενός ξενοδοχείου, δυναμικότητας 79 δωματίων, που βρίσκεται στη Ρόδα της Κέρκυρας και μέχρι πρότινος λειτουργούσε ως μονάδα τριών αστέρων. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο βρίσκεται σε φάση ανακατασκευής και επέκτασης, με εκτιμώμενο ύψος επένδυσης τα 20 εκατ. ευρώ.

Το τρίτο project της εταιρείας αφορά την ανάπτυξη ενός boutique ξενοδοχείου, δυναμικότητας 14 σουιτών, επίσης στο νησί των Φαιάκων, με τον προϋπολογισμό του έργου να διαμορφώνεται στα 10 εκατ. ευρώ. «Οι σουίτες θα συνδυάζουν στοιχεία του 18ου αιώνα με σύγχρονο σχεδιασμό, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία διαμονής που ενσωματώνει την παράδοση και την πολυτέλεια της παλαιάς εποχής με τις σύγχρονες ανέσεις», σημειώνει η Σπ. Λινάρδου.

Το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας προβλέπει ακόμη τη δημιουργία ενός ακόμη ξενοδοχείου στην Κέρκυρα, οι εργασίες για την αρχιτεκτονική μελέτη του οποίου αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2024.

Ως προς τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, όπως τονίζει στο Euro2day.gr η Σπ. Λινάρδου, αυτά περιλαμβάνουν την επέκταση των δραστηριοτήτων της Mayor Hospitality Management εκτός Κέρκυρας. Στο μικροσκόπιο των επικεφαλής της εταιρείας βρίσκονται η Αθήνα και τα νησιά του Αιγαίου, «όπου αναγνωρίζουμε μία αξιόλογη ευκαιρία ανάπτυξης. Όραμά μας είναι συνεχίσουμε με αυτή τη θετική δυναμική και να επεκτείνουμε την παρουσία μας σε νέες αγορές με σταθερότητα και αποτελεσματικότητα».

Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει επίσης τα ξενοδοχεία Plaza Resort στην Ανάβυσσο και Apollo Resort στην Αίγινα, των οποίων τη διαχείριση έχει αναλάβει η Mayor Hospitality Management.

Από τα συστήματα κλιματισμού έως τον τουρισμό

Η δραστηριοποίηση της Mayor Hospitality Management στον τουριστικό κλάδο ξεκίνησε το 2009. Δέκα χρόνια αργότερα, το 2019, η HIG προχώρησε στην κεφαλαιακή αναδιάρθρωση της Mayor Holdings Α.Ε., συμφερόντων της οικογένειας Δημητρίου, η οποία και πούλησε στο αμερικανικό fund τα ξενοδοχεία Capo Di Corfu, La Grotta Verde, Pelekas Monastery και Mon Repos Palace στην Κέρκυρα.

Τα τέσσερα ξενοδοχεία, μετά την ολοκλήρωση της επέκτασης και της ανακαίνισής τους, θα ενταχθούν κάτω από την ομπρέλα των Ella resorts, του ξενοδοχειακού βραχίονα της HIG, η οποία έχει δρομολογήσει για τις συγκεκριμένες μονάδες ένα επενδυτικό πρόγραμμα άνω των 120 εκατ. ευρώ.

Η οικογένεια Δημητρίου, πάντως, έγινε ευρέως γνωστή από τη δραστηριοποίησή της στον τομέα των συστημάτων κλιματισμού, με τη Γ.Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.Ε.Ε. να αναλαμβάνει το 1993 την αποκλειστική αντιπροσωπεία και διανομή των κλιματιστικών ΤΟΥΟΤΟΜΙ.

Ετος αναφοράς για την πορεία της εταιρείας, που στη διάρκεια της κρίσης αντιμετώπισε σημαντικές δυσκολίες, αποτέλεσε το 2022, όταν έκανε την είσοδό του στη Γ.Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.Ε.Ε. ο όμιλος Quest, που ανέλαβε τον έλεγχο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v