Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Thanos Hotels & Resorts: Οι Κύπριοι που θέλουν 10 ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Το επενδυτικό πλάνο του ομίλου που στοχεύει στην υπερπολυτελή φιλοξενία. Τα δύο ξενοδοχεία στη Μύκονο και τα σχέδια για επέκταση στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας.

Thanos Hotels & Resorts: Οι Κύπριοι που θέλουν 10 ξενοδοχεία στην Ελλάδα
Ο Θάνος Μιχαηλίδης, διευθύνων σύμβουλος των Thanos Hotels and Resorts

Με αφετηρία τη Μύκονο, όπου έχει επενδύσει μέχρι σήμερα πάνω από 12 εκατ. ευρώ, και στόχο να εντάξει στο επί ελληνικού εδάφους χαρτοφυλάκιό του υπό το brand Amyth 10 ξενοδοχεία σε ορίζοντα τριετίας, ο κυπριακός όμιλος Thanos Hotels and Resorts επεκτείνει τις δραστηριότητές του στην Ελλάδα.

Έχοντας στο ενεργητικό του περισσότερα από 50 χρόνια παρουσίας στην κυπριακή αγορά φιλοξενίας, ο ξενοδοχειακός όμιλος, ο οποίος διοικείται από τη δεύτερη γενιά της οικογένειας Μιχαηλίδη και έχει υπό διαχείριση assets αξίας 300 εκατ. ευρώ, δημιούργησε το brand Amyth Hotels, κάτω από την ομπρέλα του οποίου έχουν ενταχθεί ήδη οκτώ ξενοδοχεία, δύο στην Ελλάδα και έξι στην Κύπρο.

Το 2023 αποτέλεσε έτος-ορόσημο για την πορεία της Thanos Hotels and Resorts, καθώς απέκτησε παρουσία στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά με το Amyth of Mykonos Agios Stefanos, για το οποίο έχει δρομολογηθεί επέκταση με την προσθήκη σουιτών έως το 2026, μια επένδυση προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ.

Τον Μάιο αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το Amyth of Mykonos Super Paradise, το δεύτερο ξενοδοχείο της εταιρείας στην Ελλάδα, και πάλι στο νησί των ανέμων, σε ένα πλήρως ανακαινισμένο συγκρότημα που απαρτίζεται από 50 δωμάτια, σουίτες και βίλες. Το νέο ξενοδοχείο βρίσκεται στη θέση του πρώην «Lio» που μισθώθηκε από την εταιρεία.

«Μετά από 50 χρόνια δραστηριοποίησης στον κλάδο της πολυτελούς φιλοξενίας της Κύπρου, αξιολογήσαμε τη θετική πορεία του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα και ως εκ τούτου η είσοδός μας στην ελληνική αγορά με το Amyth της Μυκόνου στον Άγιο Στέφανο αποτελεί μια φυσική εξέλιξη της επιχειρηματικής μας διαδρομής», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος των Thanos Hotels and Resorts Θάνος Μιχαηλίδης, κατά την παρουσίαση των επενδυτικών πλάνων της εταιρείας.

Στρατηγική σε τρεις άξονες

Το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας για την ελληνική ultra-luxury αγορά στηρίζεται σε τρεις κεντρικούς πυλώνες. Ο πρώτος, όπως τόνισε ο Θ. Μιχαηλίδης, εδράζεται στην ανάπτυξη των Amyth Hotels στην Ελλάδα, σε συνέχεια των δύο πρώτων ξενοδοχείων της Μυκόνου.

Στο μικροσκόπιο της επικεφαλής του κυπριακού ομίλου βρίσκονται δημοφιλείς προορισμοί της χώρας, όπως η Κρήτη και η Κέρκυρα, καθώς και λιγότερο προβεβλημένοι προορισμοί στη βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ έντονο ενδιαφέρον υπάρχει και για επέκταση στην ελληνική πρωτεύουσα, στο κέντρο της Αθήνας.

Ο δεύτερος πυλώνας αφορά την ανάπτυξη σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα του πρώτου πολυτελούς Anassa στην Ελλάδα. Στόχος του κυπριακού ομίλου είναι να φέρει στην Ελλάδα το brand Anassa, κίνηση η οποία «θα θέσει νέα standards για τον κλάδο της πολυτελούς φιλοξενίας στην ελληνική αγορά», όπως επισημαίνουν οι επιτελείς του ομίλου.

Σημειώνεται ότι στην πόλη Χρυσοχούς στην Πάφο λειτουργεί από το 1998 το υπερπολυτελές ξενοδοχείο του ομίλου, το Anassa, το οποίο αποτελεί επί της ουσίας τη ναυαρχίδα των Thanos Hotels and Resorts. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις πρώτες εκτιμήσεις, η επένδυση για την ανάπτυξη του πρώτου ελληνικού Anassa ενδέχεται να υπερβεί ακόμη και τα 200 εκατ. ευρώ.

Ο τρίτος πυλώνας ανάπτυξης της εταιρείας βασίζεται στη διαχείριση ξενοδοχείων και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Στο πλαίσιο αυτό, ο όμιλος θα φέρει στην Ελλάδα ακόμη ένα business unit του, το Thanos Hotel Management, που απευθύνεται τόσο σε ιδιοκτήτες assets που επιθυμούν να διαθέσουν το ακίνητό τους για να αξιοποιηθεί ως ξενοδοχείο, όσο και σε επαγγελματίες της φιλοξενίας που διαθέτουν ήδη ξενοδοχείο και επιθυμούν να αναθέσουν το management αυτού προκειμένου να εκσυγχρονιστεί σε όλα τα επίπεδα και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά του. Κεφαλαιοποιώντας την εμπειρία σε αυτόν τον τομέα, με πιο πρόσφατο έργο το εμβληματικό ξενοδοχείο Berengaria στην Κύπρο, ο όμιλος βρίσκεται ήδη σε διαδικασία αναζήτησης και συζητήσεων με ιδιοκτήτες αντίστοιχων ακινήτων και στην Ελλάδα.

Στην ίδια κατεύθυνση, λαμβάνοντας υπόψη το ταχέως αυξανόμενο διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον που προσελκύει η Ελλάδα στον κλάδο της υπερπολυτελούς φιλοξενίας, ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts εξετάζει, μεταξύ άλλων, και τη σύναψη στρατηγικών συνεργασιών έτσι ώστε μελλοντικά να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στο επενδυτικό του πλάνο.

Το προφίλ του ομίλου

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts ξεκίνησε τη διαδρομή του στον κλάδο της πολυτελούς φιλοξενίας στην Κύπρο πριν από 50 χρόνια ως μία αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση, συμβάλλοντας σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη της μεγαλονήσου.

Σήμερα, ο όμιλος διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο 8 ξενοδοχειακών μονάδων 5+ αστέρων, εκ των οποίων τα 6 βρίσκονται στην Κύπρο (Anassa, Αntasia, Annabelle, Αlmyra, Berengaria, Amyth of Nicosia) και τα 2 στην Ελλάδα, στη Μύκονο (Amyth of Mykonos Agios Stefanos και Super Paradise).

Η δυναμική των κλινών του Thanos Hotels and Resorts ξεπερνά τις 900 κλίνες (συμπεριλαμβανομένων δωματίων, σουιτών, βιλών και κατοικιών) σε Κύπρο και Ελλάδα. Ανάμεσα στα projects που διαθέτει η εταιρεία στην Κύπρο, βρίσκεται ένα υπό μελέτη έργο μικτής χρήσης στην Πάφο. Το project Antasia, προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, προβλέπει την ανάπτυξη δύο πύργων με δωμάτια και διαμερίσματα.

Ο όμιλος απασχολεί περίπου 1.000 εργαζομένους, καταγράφοντας τζίρο ύψους 61 εκατ. ευρώ. Τα Thanos Hotels and Resorts είναι αποκλειστικά κυπριακών συμφερόντων, με τη δεύτερη γενιά της οικογένειας Μιχαηλίδη να αναλαμβάνει τα ηνία το 2008 από τον ιδρυτή της εταιρείας, Αλέκο Μιχαηλίδη.

Εκτός από τον κλάδο της φιλοξενίας, ο όμιλος έχει παρουσία και στη λιανική ένδυσης με την Kult Boutique. Διαθέτει 6 καταστήματα όπου φιλοξενούνται περισσότερα από 80 luxury brands.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v