Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική πορεία για την LG στην ελληνική αγορά

Τα έργα του Δημοσίου και η ανάπτυξη του τουρισμού οδήγησαν σε αυξημένες πωλήσεις την ελληνική θυγατρική της νοτιοκορεάτικης εταιρείας το 2023. Για φέτος περιμένει ισχυρότερη ανάπτυξη προαναγγέλλοντας έσοδα 190-200 εκατ.

Ανοδική πορεία για την LG στην ελληνική αγορά

Δυναμική ανάπτυξη παρουσιάζει η ελληνική θυγατρική της νοτιοκορεάτικης πολυεθνικής LG πετυχαίνοντας αύξηση εσόδων 8%, τη μεγαλύτερη αύξηση της LG σε ευρωπαϊκή χώρα το 2023.

Σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρείας, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων για τα νέα προϊόντα της πολυεθνικής, τα έσοδα της ελληνικής θυγατρικής από 162 εκατ. δολάρια το 2022 διαμορφώθηκαν σε 175 εκατ. δολάρια το 2023. Μάλιστα η διοίκηση, δείχνοντας την ιδιαίτερη δυναμική της ελληνικής αγοράς, προέβλεψε για το 2024 αύξηση εσόδων στα 190 – 200 εκατ. δολάρια.

«Κινητήριος δύναμη» για την LG είναι τα έργα του δημοσίου, αλλά και ο τουρισμός που οδήγησε σε αυξήσεις πωλήσεων.

Μεγάλα περιθώρια

Όπως ανέφερε χθες ο γενικός διευθυντής της LG Electronics Hellas, Άρης Κουτελός, η εταιρεία βλέπει μεγάλα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης στην Ελλάδα λόγω των ψηφιακών έργων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία συμμετέχει στο πρόγραμμα παράδοσης 36.000 interactive boards (διαδραστικούς πίνακες) για ισάριθμές τάξεις σχολείων σε όλη την Ελλάδα, μια διαδικασία που τρέχει τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Η ελληνική θυγατρική του πολυεθνικού κολοσσού τεχνολογίας έχει αναλάβει το 70% του έργου που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μάλιστα, το έργο δεν έχει ακόμη τιμολογηθεί από την εταιρεία και άρα θα εισφέρει στα οικονομικά αποτελέσματα του 2024.

Για την LG, δέλεαρ παραμένουν τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, στα οποία συμμετάσχει μέσω συνεργασιών με άλλες επιχειρήσεις, ενώ προθερμαίνεται και για την παρουσία της σε κτίρια της επένδυσης στο Ελληνικό. 

Μεγάλες προοπτικές εντοπίζει η εταιρεία στη χώρα μας και λόγω των αυξανόμενων τουριστικών ροών, με τις πωλήσεις συσκευών για επαγγελματική χρήση να αυξάνονται συστηματικά, ενώ αναμένεται και νέα άνοδός τους.

Εξετάζει τη δημιουργία online καταστήματος

Παράλληλα η LG εξετάζει τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος στην Ελλάδα. Όσον αφορά το ηλεκτρονικό κατάστημα, ο κ. Κουτελός διευκρίνισε χθες ότι δεν υπάρχει μεν πλάνο για φυσικό κατάστημα της LG στην Ελλάδα, αλλά υπάρχει συζήτηση για τη δημιουργία online καταστήματος.

Ο κ. Κουτελός τόνισε ότι ο στόχος για αύξηση εσόδων που αναμένει το 2024 αφορά τόσο τα έργα του δημοσίου όσο και στην αύξηση πωλήσεων επαγγελματικού κλιματισμού αλλά και στην αύξηση 10% που αναμένεται στις πωλήσεις από τηλεοράσεις λόγω του Euro και των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε μάλιστα οι Έλληνες στρέφονται πλέον στις premium τηλεοράσεις και αυτό το momentum θέλει να αξιοποιήσει η εταιρεία προσδοκώντας σημαντικά έσοδα. Και αυτό γιατί η Ελλάδα έχει μεν αυξημένο ποσοστό πωλήσεων premium προϊόντων σε σχέση με το παρελθόν, ωστόσο είναι μειωμένο σε σχέση με το ευρωπαϊκό μέσο όρο αφήνοντας περιθώρια ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v