Διπλή διάκριση για την Access Fashion στα Green Brand Awards 2024

Το brand απέσπασε χρυσό βραβείο για τα eco-friendly ρούχα του με την σήμανση CYQLO & ασημένιο για τη χρήση πιο φιλικών προς το περιβάλλον πρώτων υλών.

Διπλή διάκριση για την Access Fashion στα Green Brand Awards 2024

Η ACCESS Fashion αναδείχθηκε ως ένα από τα κορυφαία brands που προάγουν την πράσινη οικονομία, τη βιωσιμότητα και το eco living στην Ελλάδα, κατακτώντας δύο βραβεία στην διοργάνωση Green Brand Awards 2024.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το brand premium γυναικείας μόδας κέρδισε χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Green Clothes» για το λανσάρισμα των eco-friendly ρούχων του που φέρουν τη σήμανση CYQLO. Τα ρούχα αυτά αποτέλεσαν το 30% της συλλογής «Άνοιξη / Καλοκαίρι 2023» και το 25% της συλλογής «Φθινόπωρο / Χειμώνας 2023-2024». Η ACCESS Fashion δεσμεύεται να αυξάνει σταδιακά το ποσοστό των οικολογικών κωδικών της σε κάθε νέα συλλογή.

Δεύτερη διάκριση του brand στην διοργάνωση αποτελεί το ασημένιο βραβείο στη γενική κατηγορία «Green Raw Material» για την καινοτόμα χρήση πιο φιλικών προς το περιβάλλον πρώτων υλών. Πρόκειται για το μοναδικό brand γυναικείας ένδυσης από την Ελλάδα που διαθέτει ταυτόχρονα πιστοποίηση GRS, η οποία επιβεβαιώνει με ακρίβεια τους κωδικούς που περιέχουν ανακυκλωμένο πολυεστέρα, καθώς και άδεια χρήσης του trademark της Lenzing για παραγωγή ρούχων από βιώσιμη βισκόζη. Επιπλέον, αποτελεί μέλος του κορυφαίου οργανισμού Βetter Cotton, ο οποίος διασφαλίζει το κοινωνικό & περιβαλλοντικό αντίκτυπο της παραγωγής βαμβακιού παγκοσμίως.

Στα πλαίσια της διπλής διάκρισης της ACCESS Fashion, ο επιχειρηματίας και Sales & Marketing Director της εταιρείας κ. Κώστας Ζαχαριάδης δήλωσε τα εξής:

«Η προσπάθεια για ένα βιώσιμο μέλλον στη μόδα αποτελεί για μας μία μεγάλη πρόκληση και ταυτόχρονα μία μακροπρόθεσμη δέσμευση. Η νέα αυτή διάκριση στο θεσμό των Green Brand Awards, η οποία μάλιστα προέρχεται από μία κριτική επιτροπή έγκριτων πανεπιστημιακών και διακεκριμένων business στελεχών, μας δίνει ώθηση για να συνεχίσουμε να καινοτομούμε με γνώμονα τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Ο στόχος μας είναι διττός: να καθιερώσουμε την οικολογική συνείδηση στο κοινό της μόδας, αλλά και να καθιερωθούμε ως ένα top sustainable brand τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες όπου εξάγουμε τις δημιουργίες μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v