Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών συμμετείχε η Τράπεζα Ηπείρου

Στο πάνελ με θέμα «Cultivating a THRIVING SME Ecosystem for a Stronger Economy» συμμετείχε την Παρασκευή 12 Απριλίου ο CEO της τράπεζας Ιωάννης Βουγιούκας.

Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών συμμετείχε η Τράπεζα Ηπείρου

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Ιωάννης Βουγιούκας έδωσε το παρών στο 9ο Delphi Economic Forum, συμμετέχοντας στο πάνελ, την Παρασκευή, 12 Απριλίου. Μαζί του στο πάνελ συμμετείχαν οι: Κώστας Χριστοδούλου, Διευθυντής Εταιρικής Τραπεζικής της Αttica Bank, Δημήτρης Δημητρίου, Αντιπρόεδρος ΕΒΕΑ, και Γιάννης Σπυρόπουλος, Διευθύνων εταίρος της OCTANE Management Consultants, ενώ τον συντονισμό είχε η δημοσιογράφος Νατάσα Στασινού.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου ανάφερε ότι στην ουσία δεν υπάρχει μόνο έλλειμμα χρηματοδότησης, αλλά συνολικά έλλειμμα τραπεζικής εξυπηρέτησης. Οι τράπεζες επενδύουν στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό και ενώ φαίνονται πλήρεις λειτουργικά παρατηρείται επιδείνωση της εξυπηρέτησης προς τους πελάτες τους. Επιπλέον, στις ΜμΕ ο ρόλος των Τραπεζών πρέπει να είναι και συμβουλευτικός, κάτι απολύτως αναγκαίο για τις επιχειρήσεις αυτές που δεν έχουν τις δομές και τη στελέχωση μιας μεγάλης εταιρείας. Η Τράπεζα Ηπείρου σε αυτή την κατεύθυνση εστιάζει στο δίπολο άνθρωπος – τεχνολογία, χτίζοντας προσωπικές σχέσεις εμπιστοσύνης και παρέχοντας συμβουλευτική τραπεζική, παράλληλα με όλες τις ψηφιακές ευκολίες.

Από την άλλη, οι ελληνικές ΜμΕ παρουσιάζουν έλλειμμα ανταγωνιστικότητας έναντι των αντίστοιχων ευρωπαϊκών, το οποίο αντικατοπτρίζεται και στο έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Για την πλειοψηφία των ελληνικών ΜμΕ το έλλειμμα αυτό εμφανίζεται κυρίως σε κλάδους με χαμηλή ένταση σε γνώσεις και τεχνολογία, σε συνδυασμό με το πολύ μικρό μέγεθός τους. Είναι επιτακτική η ανάγκη του εκσυγχρονισμού τους αλλά και η παροχή, μεταξύ των άλλων, μεγαλύτερων κινήτρων συγχωνεύσεων.

Η αναμενόμενη αύξηση του ανταγωνισμού με την είσοδο νέων παικτών στο τραπεζικό σύστημα θα λειτουργήσει θετικά υπέρ των ΜμΕ. Παράλληλα, θα πρέπει να διοχετευτούν περισσότερα χαμηλότοκα δάνεια στις ΜμΕ μέσω RF, EAT και Invest EU.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v